Skoler
0   183

Bertel Haarder ser fordele i OPP

Undervisningsminister Bertel Haarder har et åbent sind over for offentlig-privat partnerskab, når det betyder en forbedring af folkeskolens fysiske ramme. Og han kan sagtens se områder, hvor det vil være en fordel.

»Der er jo en mindre del af folkeskolerne, som vi hører ret meget om, der er ret nedslidte. Hvis nogle kommuner vil gå nye veje for hurtigere at få rettet op på disse problemer, så kan jeg ikke se, at vi andre skal have noget imod det«, siger han.

Artiklen fortsætter under banneret

Undervisningsministeren synes, at det er udmærket, at kommunerne benytter sig af firmaer fra den private sektor, fordi de er så gode og specialiseret i at bygge og vedligeholde.

»Jeg har svært ved at forestille mig, at selve undervisningen kommer med i sådan en kontrakt, men for eksempel skolens it-udstyr og internetopkobling kunne sagtens være et oplagt område for OPP«, siger Bertel Haarder.

Han er ikke betænkelig ved, at der ikke er flere skoler, der er bygget som offentlig-privat partnerskab.

»Det lyder meget opmuntrende, for det er tegn på, at der ikke er nogen, der kaster sig hovedkulds ud i det. Man prøver det. Så er der altså nogle, der synes, at det går godt, og nogle, der synes, at det går mindre godt. Det er, som det skal være. Det var jo værre, hvis der var 35 kommuner, der tankeløst havde kastet sig ud i det«, mener undervisningsministeren. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ