Blog
0   615

UGE SEX PÅ QUARK

Abonner på nyt om Søren Peter Dalby Andersen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Uge Sex-kampagnen er Sex & Samfunds indsats for seksualundervisning i øjenhøjde med eleverne. Kampagnen, som omfatter alle klassetrin og handler om at øge børn og unges viden og styrke deres evne til at træffe gode valg i forhold til trivsel, rettigheder, relationer, seksualitet og sundhed. Men er det ikke kun mennesker som har sex. Det har Hvidovres NaturCenter Quark sat fokus på!

Uge Sex på Quark 

Rundt om i landet var der i uge 6 fokus på sexualundervisning på mange skoler og i medierne. Sex og samfund har udarbejdet et koncept som flere og flere benytter sig af. Som et supplement til det, var der i år også Uge Sex på programmet på Quark. Det var dog en lidt anden indgangsvinkel der blev taget.  Med afsæt i dyrenes verden, blev der i løbet af de 2 timer klasserne hver især var på besøg, draget paralleller til mennesket. Der blev snakket om parringsritualer blandt smådyrene i haven. Det var noget af en øjenåbner at gråspurvene er utro, at krabbeedderkoppe-hannen binder hunnen fast før parring og at en kældersnegl har en 25 cm lang penis.  Lidt inde i forløbet blev det lidt mere ”hands on”, da eleverne fik forskellige ting på bordet, som de skulle gætte hvad var. De blev således præsenteret for en pose med ornesæd, insemineringsrør, væddersæle og til sidst et underliv fra et får samt penis og testikler fra en tyr. Med handsker på var der mulighed for at undersøge tingene nærmere samtidig med at der blev fortalt om sammenhæng og funktion– eller som van Deurs ville sige det:  ”Hvad er tid, sted og anvendelse?”. Med et mere videnskabeligt indslag, skulle eleverne se på ornesæd i mikroskop, og der blev flittigt taget billeder gennem okularet. For mange af eleverne var noget af det temmelig grænseoverskridende, der var derfor plads til at sige ”ad” og man kunne deltage i det omfang som man kunne magte. Men langt de fleste elever kom hurtigt over at det var lidt klamt, og var meget nysgerrige og fagligt engagerede. Alt i alt var ugen en rigtig stor succes og eleverne har helt sikkert fået en stor oplevelse og taget en masse viden med sig. 

 

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.605 andre er allerede tilmeldt