Kvalitetskriterier

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sit idegrundlag vil netguiden anvende de traditionelle biblioteksmæssige kvalitetskriterier. Det er de fleste af os sikkert godt tjent med - jeg har stor tillid til danske bibliotekarer - men det er klart, at det er meget vanskeligt at anvende disse kvalitetskriterier på www-ressourcer, og der er næppe tvivl om, at man må udvikle andre metoder end de nuværende til sikring af, at kvalitetskriterierne overholdes. Det kan næppe alene foregå i en dansk sammenhæng.

Problemet omfatter alle de portaler, som i kraft af deres 'ophavsmænd' på forhånd er approberede, for eksempel også http://www.emu.dk Andre portaler og ressourcer - som angiveligt henvender sig til os eller vore elever - må på forhånd betragtes som 'usikre', i den forstand at de højst opfylder nogle tilfældige privatpersoners eller gruppers helt personlige kvalitetskriterier.

Ikke at det er noget stort problem - endnu - hvis man bare ved, at disse portaler og ressourcer må henføres til kategorien 'det er min mening - tror jeg nok'. Hvis de da ikke ligefrem er til for at sætte fokus på netop disse problemer, som for eksempel AvisNET: http://www.aiu.dk

Powered by Labrador CMS