Blog
0   467

Bella læring

Abonner på nyt om Mette Friderichsen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Om Danmarks Læringsfestival, 2015 d. 3. og 4. marts i Bella Centret

I disse kolde forårsdage var tusindvis af digitale materialer, bøger, hæfter mm. hentet ned under samme tag i Bella Centret. Et eldorado af strålende udstillingsstande, lige fra de store forlagsmastodonter til små enmandsfirmaer, som alle udstillede materialer til læring.

   De fleste besøgende slæbte på kataloger, og tasker med forlagslogoer, og de fleste havde også smagt diverse syrlige drops, da de bevægede sig tilbage til de ventende busser og biler. De var beriget med netop det, som havde deres faglige interesse.

Artiklen fortsætter under banneret

   "Læringsfestivalen", som har heddet sådan siden 2014, henviser med sit navn til den nye skolereforms fokus på elevers læring, men materialerne i sig selv, ser  ud ligesom de materialer man tidligere har kunnet finde på "Skolebogsmessen" og på ”Uddannelsesforum".

   Jeg hørte et fint lille oplæg hos Alinea, bl.a. om ”læringsappen" til "Denførstelæsning". Det var super relevant, også for en tale-/hørekonsulent og super relevant i forhold til reformen. Jeg ville også, hvis jeg var forlagsredaktør kalde alle mine materialer noget med læring: "Lærings-geografibog", "Lærings-læse-kuffert", og "Lærings-hoppe-matematik-spil" osv.

    Jeg giver en stor smily til festivalen. Dens medarrangør, undervisningsministeriet manifesterede sig personligt ved undervisningsminister Christine Antorini. Blandt andet overrakte hun, med et professionelt smil, undervisningsmiddelprisen til musiklærer Stefan Teilmann Laub.

   Udstillerne, som gav så meget engagement og så mange penge, fortjener også at få en stor smily. Det samme gør de unge og de ældre besøgende professionelle lærere, pædagoger og andre fagfolk, samt de elever som modigt deltog. En enkelt af mine tidligere kollegaer havde allerede gemt en lille smily i skægget, da han med et "hej" sprang frem fra matematiklærerforeningens stand. Således fik mange sagt et hyggeligt "hej". Jeg siger også et "hej" her fra min blog, som jeg igen blev inspireret til ved mødet med Fagbladet Folkeskolens stand lige ved den ene indgang til hal A.

   Kom til næste års Læringsfestival, det er sjovt, og så ligger Bella Centret lige ved siden af Bella Sky, hvor man kan få sig et godt udsyn fra 70 meters højde, og hvor vores nuværende regering udformede sit regeringsgrundlag. Således fik tanken om læring som begreb i skolelovgivningen sit lovmæssige afsæt, men ikke sit udviklingsafsæt, for det er lærerne medskabere af, hvilket professor Per Fibæk Laursen meget smukt dokumenterede i sit gratis oplæg om skolens udvikling.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.260 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
531 andre er allerede tilmeldt