Blog
0   497

Når 1+1 giver mere end to

Abonner på nyt om Nationalt netværk af skoletjenester i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Åben skole, Forenklede Fælles Mål og historiske værksteder går hånd i hånd til større læring. På billedet ses en gruppe børn med Vingsted jernalderlandsby i baggrunden.

I CFU-konsulenternes sidste blogindlæg kunne man læse om, hvordan begrebet ”historiske scenarier” nok lige skal vendes en ekstra gang. I det kommende faghæfte står bl.a., at ”historiske scenarier handler om, at eleverne gør sig praktiske erfaringer”. Idéen er, at der i undervisningen gøres brug af varierede erkendelses- og formidlingsformer. Eleverne øver sig fx med at rekonstruere historiske begivenheder i form af rollespil og dramatisering, eller man ”laver” historie. Og her forstår man godt, hvis historielærerne begynder at svede, for hvordan og hvor gør man det?

Det mest oplagte svar er de historiske værksteder. Rundt om i kongeriget ligger det ene fremragende historiske værksted efter det andet. Her kan man ”gøre historie”, når man fx kærner smør, fremstiller pilespidser eller noget helt tredje. Men. Hvordan passer det helt præcis ind i Forenklende Fælles Mål, og de læringsmål man efter sommeren skal opstille for elevernes læring? SkoletjenesteNetværk har skrevet en artikel om netop dette emne.

Pointen i denne artikel er, at inddragelsen af disse værksteder øger elevernes læring, samtidig med kravet om såvel bevægelse og den åbne skole opfyldes. 1+1 giver altså mere end to. Artiklen kan findes på http://skoletjenestenetvaerk.dk/zoom-paa-de-forenklede-faelles-maal/

Med andre ord, slip de historiske scenarier løs på de historiske værksteder og gør eleverne klogere.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Se kort over hvor de historiske værksteder er placeret i landet: http://www.historiskevaerksteder.dk

Se mere om SkoletjenesteNetværk hjemmeside på http://skoletjenestenetvaerk.dk

Følg os på SkoletjenesteNetværk facebook: https://www.facebook.com/pages/SkoletjenesteNetv%C3%A6rk-Nationalt-Netv%C3%A6rk-af-Skoletjenester/343349029138048?fref=ts


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.382 andre er allerede tilmeldt