Debat

Forventninger til overenskomstresultatet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg tror, at vi alle gerne vil have en aftale, der sikrer et maksimalt undervisningstimetal og en sikret pulje til forberedelse. Det er stadig målet, og de 15 punkter i arbejdstidspapiret er et skridt på vejen. Havde man forventet, at KL med finansministeren i ryggen ville smide 4 - 5 mia. i puljen, genoprette de 7.000 stillinger de har nedlagt de seneste år, samt givet os vores arbejdstidsaftale tilbage, 2 år efter de valgte at lockoute sig ud af den – ja så skal man være skuffet. Lad mig være kynisk og sige: Det havde jeg ikke forventet.

Nogen medlemmer har lyst til at stemme nej, for at give et tydeligt signal om, at nu er det nok. Men jeg vil anbefale, at man vurderer overenskomstresultatet i den kontekst hvori det er indgået. Vi skal ikke stemme om finansloven, økonomiaftalen eller om hvilken regering vi vil have.

Derfor ser jeg vigtige signaler i overenskomstresultatet og stemmer ja. KL’s fatwa mod aftaler er aflyst, og vi får med denne overenskomst en fod indenfor i aftalerummet. Derudover er der en lang række bestemmelser, der forpligter parterne til at sikre rammerne for eksempelvis forberedelsestiden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Vi er fortsat i arbejdstøjet, men nu med værktøj i kassen.