Blog
0   570

Penge

Abonner på nyt om Matematiklærerforeningen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

eller ej.

Om et par uger arrangerer Finansrådet sammen med Danmarks Matematiklærerforening Pengeuge 2015. Det er en uge for elever i udskolingen, hvor fokus rettes mod privatøkonomiens mange facetter.

I de senere år er især unges brug af de såkaldte kvik-lån blevet til et problem, fordi de mister overblik og styring over egen økonomi. Mange ender i forskellige arkiver for dårlige betalere.

Statistikkerne viser, at der over de seneste år er sket en stigning af registrerede unge. Hvorfor er det sket? Er de unge mindre ansvarsbevidste end tidligere generationer?

Jeg tror ikke, at nutidens unge føler større eller mindre ansvar for eget liv, end tidligere. Jeg tror problemet skal findes et helt andet sted. Sådan som samfundet fungerer i dag, kan det være svært for børn og unge at få ordentlig styr på begrebet penge. Penge er både konkrete og abstrakte. Mønter og sedler kan vi røre ved, flytte, bytte, veksle og købe med. De er konkrete. Men når mor og far i dag tager deres børn med ud for at handle, bliver der ikke flyttet konkrete mønter og sedler over disken. I dag flyttes der stort set kun virtuelle penge. De er abstrakte og kan være svære at forholde sig til. Børn ser kun forældre betale med plastik – ikke med  papir eller metal.

Artiklen fortsætter under banneret

Min teori er – og jeg har intet forskningsmæssigt belæg for at mene det – at begrebet penge er blevet så abstrakt, at mange mennesker ikke får et naturligt forhold til penge. Måske er det en af grundende til at unge i stor stil ikke kan overskue egen økonomi.

Hvad er løsningen? Tjahh. Måske skal du lade dine elever deltage i pengeuge 2015. Tjek det ud på www.pengeuge.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.315 andre er allerede tilmeldt