Nyt om ligestilling

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ligestillingsrådet har netop udsendt sin årsberetning for 1998, og i den kan man læse, at der stadig er store forskelle på danske kvinders og mænds livsvilkår. Der er stadig ikke ligeløn, og arbejdsmarkedet er fortsat kønsopdelt. Men selvom der er lang vej til målet, er der også sket en udvikling i den rigtige retning: der kommer gradvist flere kvinder i ledende stillinger, flere mænd får job inden for omsorgsfagene, og der sættes oftere kryds ved en kvindelig kandidat, når der er valg til Folketinget, EU-Parlamentet og amts- og kommunalbestyrelser.

'Årsberetningen afspejler nye toner i debatten. Kvindekamp og undertrykkelsesterminologi afløses af begreber som forskellighed som ressource, ligeløn, fokus på fædrerollen og familievenlige arbejdspladser', siger Ligestillingsrådets formand Ingrid Rasmussen i en pressemeddelelse.

Årsberetningen kan købes for 50 kroner hos Ligestillingsrådet, telefon 3392 3311, eller den kan læses på www.lige.dk, hvor man også kan finde andre oplysninger om Ligestillingsrådets arbejde.

Powered by Labrador CMS