Endnu håb for elevers miljø

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Udsigt til lov om elevers arbejdsmiljø' og 'Tøbrud i den socialdemokratiske modstand' var udsagn fra fagbladet Ingeniøren i forrige uge. Artiklen handler om, at regeringen i det stille skulle forberede en særlig arbejdsmiljølov for elever og studerende. Og ifølge bladet skulle gennembruddet kunne finde sted i juni, når det tværministerielle udvalg under ledelse af Arbejdsministeriet kommer med - endnu - en rapport om området.

Der er grøde i Socialdemokratiet. Under førstebehandlingen af et forslag fra Socialistisk Folkeparti (SF) og Enhedslisten om en lov, der også gælder elever og studerende, erklærede den socialdemokratiske ordfører, Bjarne Laustsen, sig positiv over for en uddannelsesmiljølov forankret i Undervisningsministeriet. Desuden har fire unge socialdemokrater - den såkaldte Café au Lait-gruppe - udarbejdet et debatoplæg til en samlet lovgivning om en dansk model for elevers og studerendes demokrati og arbejdsmiljø. Gruppen ønsker dog ikke at stemme for SF's og Enhedslistens forslag.