0   211

Undervis børn fra den store verden

Sommerskole. Kan du ikke få nok af at undervise? Få et oplevelsesrigt lærerjob i din sommerferie.

Mange lærere ville sikkert være kede af at undervise i deres sommerferie. Alligevel har organisationen Danes Worldwide ikke problemer med at skaffe 50 lærere og lærerstuderende til sommerskoler i juli.

»Vi savner ikke ansøgere, når vi slår jobbene op, men vi vil gerne høre fra flere lærere med undervisningserfaring«, siger Stine Balch.

Artiklen fortsætter under banneret

Hun er assisterende skoleleder i organisationen og netop nu i gang med planlægningen af årets tre sommerskoler, der holdes på Fyn og Sjælland.

»Det er tit forholdsvis nyuddannede lærere, der melder sig, men mange vender tilbage år efter år, fordi de synes det er spændende, men vi betaler selvfølgelig også løn«, siger hun

Af de 50 feriejob skal hovedparten besættes af lærere med linjefag i dansk. Resten er lærerstuderende, der fungerer som aktivitetsledere. Sommerskolerne begynder 11. juli og slutter 1. august, og der har i alt meldt sig 370 børn.

»Det er børn, der er bosat i udlandet, men med tilknytning til Danmark. Det kan være børn af danske forældre, der i nogle år arbejder i udlandet, eller det kan være børn af forældre, der permanent bor i et andet land«, siger Stine Balch.

Børnene kommer fra 54 lande og er aldersmæssigt godt spredt. Nogle kan sige goddag og tælle til tre på dansk, andre taler sproget flydende, men de er fælles om gerne at ville lære mere om Danmark.

»Der undervises hver formiddag, og det største fag er dansk, men der inddrages mange andre fagområder, fordi børnene også gerne vil lære om biologi, geografi og historie set fra en dansk vinkel. Sommerskolen omfatter i alt 75 undervisningstimer i skriftlig og mundtlig dansk, samfundsorientering, musik og drama«, siger den assisterende skoleleder.

Sommerskolerne finder sted på efterskoler, der ikke benyttes i juli. De, der bliver ansat, forventes at opholde sig på skolen i hele perioden med undtagelse af en enkelt friweekend.

Danes Worldwide er en forening, der støtter de danskere og deres familier, der lever og arbejder i udlandet. Foreningen er en slags paraplyorganisation for såvel udedanskere som danske foreninger rundt omkring i verden, og foreningen har 100 repræsentanter kloden rundt.

Danes Worldwide arbejder desuden for at styrke forbindelsen mellem danske i ind- og udland og for at fremme kendskabet til Danmark og danske værdier i udlandet.

Målet med sommerskolen er at give eleverne kendskab til dansk sprog og kultur og til det danske skolesystems krav og metoder. De får på den måde erfaringer, de kan bruge, hvis de senere vælger at læse videre i Danmark. Sommerskolen blev oprettet i 1981, og har siden givet danske børn og unge, som bor i udlandet, mulighed for at lære det danske sprog, samfund og kultur nærmere at kende.

Sommerskolen må ikke forveksles med en »camp« eller en sommerlejr. Der er tale om en skole, hvor der bliver stillet faglige krav på alle klassetrin.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet