Anmeldelse It
0   1110

Forbered din digitale fremtid

"License2share.dk" forbereder unge mennesker til en digital fremtid ved at tilbyde en guide i digitalt selvforsvar. Målet med sitet er at sikre unge mennesker en god start på arbejdslivet: De skal vide, at deres digitale fodspor sladrer så meget om dem, at det er nødvendigt at lære at holde styr på de digitale identiteter.

License2Share

Fakta


Titel
License2Share

Forfatter
Pernille Tranberg, Marianne Steen


Gratis

Forlag
Ukendt forlag

Projektet "License2share.dk" er støttet af Lærerstandens Brandforsikring og stilles gratis til rådighed for alle. På websitet kan man downloade et hæfte enten som pdf til print eller til læsning på skærmen. Herudover er der en række instruktive videoguider og nogle inspirerende videopræsentationer. Det hele er meget overskueligt og brugervenligt opbygget, og de korte videoer formidler budskabet på eksemplarisk og pædagogisk vis.

Artiklen fortsætter under banneret

De ældste elever vil selv kunne anvende sitet, men i folkeskolen er det måske i højere grad læreren, der skal formidle indholdet videre. Det er således en øjenåbner at læse bogen, som giver en god baggrundsviden om de digitale spor, de unge sætter, og om virksomhedernes brug af dem.

Et af budskaberne er: Sociale medier som Facebook er ikke gratis - du betaler med dine data. Et andet: Drømmen om 15 minutters berømmelse bliver til drømmen om 15 minutters privatliv. Retten til selv at bestemme, hvem der ved hvad om én hvornår, bliver sværere og sværere at opnå.

Der er mange udenlandske eksempler, men der lægges ikke skjul på, at udviklingen går i samme retning herhjemme: Altså, du bliver kun ansat som flaskedreng, hvis butikken efter at have googlet dig ikke finder noget negativt, men kan se, at du har en professionel digital signatur. Du skal med andre ord have fuld kontrol over din digitale identitet.

Som lærer i folkeskolen savner man nogle steder en differentiering, i forhold til hvilke aldersgrupper de nævnte sociale medier er relevante for. Mange virker henvendt til unge over 18 år. Men som baggrundsviden er det et spændende og meget informerende website, som alle undervisere absolut bør kende.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.983 andre er allerede tilmeldt