Fysik/kemi
0   297

Superbrugere er nøglepersoner

Superbrugerne udgør et lille netværk af naturfagslærere.

Fire folkeskoler i Rudersdal Kommune har netop fået et legolæringscenter. Kommunen har opført de tre af dem, mens en skole selv købte sit, da den ikke kom i betragtning ved placeringen af de tre centre. Et legolæringscenter koster cirka 100.000 kroner.

Rudersdal Kommune valgte skolerne ud fra, at der var lærere, der havde lyst til at løbe arbejdet med centrene i gang, og at skolerne havde gode faciliteter til at få besøg udefra. De fire skoler skal dække hele kommunen, så andre skoler og gymnasier kan booke tid, fortæller kommunens pædagogiske udviklingskonsulent i matematik og naturfag, Nancy Fuglsang.

To naturfagslærere på hver af de fire skoler er uddannet som superbrugere og skal hjælpe de andre lærere i kommunen i gang med at bruge legolæringscentrene. Meningen er, at alle kommunens knap 7.000 elever skal have glæde af centrene.

Eleverne vil meget gerne i legolæringscentret, fortæller lærerne på Dronninggårdskolen. De oplever, at eleverne er aktive, og at materialet er let at gå til. Emnerne er mekanik, energi og programmering.

Artiklen fortsætter under banneret

De to superbrugere Birgitte Madsen og Flemming Meyer er matematiklærere og arbejder med skolens it. De har været på kursus, hvor de selv har afprøvet nogle af mulighederne med at bygge og programmere, men derudover bruger de stadig en del tid på at sætte sig ind i materialet og vedligeholde det. Bare inden for et emne som mekanik er der omkring 25 aktiviteter, som man umiddelbart kan finde arbejdsark til, og der kommer flere til.

»Første gang kan det godt være lidt overvældende for en lærer at stå her med klassen, derfor er en af os med hver gang her i begyndelsen«, siger Birgitte Madsen.

Udviklingskonsulent Nancy Fuglsang fortæller, at superbrugerne er uddannet sammen, og ideen er, at de nu udgør et lille netværk inden for naturfagsundervisningen.

hl@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt