Anmeldelse Engelsk
0   820

Bevægelse på engelsk

En sang, et rim og et lille hop er skønt, når hjernerne går i stå, når timen skal i gang, når der skal skriftes retning i timen. ”Head and shoulders, knees and toes” bliver trættende i længden, så herligt med endnu et materiale til engelsk (og dansk), som tager udgangspunkt i rim, remser, musik og bevægelse.

Rems og Hop

Fakta


Titel
Rems og Hop

Forfatter
Lotte Salling

Pris
375

Sider
48

Forlag
Forlaget Rimeriget

"Rems og Hop" er bygget op om 14 iørefaldende sange/remser indspillet i skønne arrangementer med en herlig børnesolist i front. Sangene handler om Spiderman, bjørne, krokodiller, lopper. Det er ikke stor poesi, men det fungerer. Desuden er der tænkt over bevægelserne, så de stimulerer forskellige sanser.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet består af en bog – hardcover – med vedlagt cd og en hjemmeside med opgaver, der tager udgangspunkt i sangene. Materialerne på hjemmesiden er lettilgængelige og giver god mening som supplement til den egentlige undervisning. Bogen indeholder både sangene/remserne på dansk og engelsk, en cd og noder til alle sangene.

Styrken ved udgivelsen er overskueligheden, de iørefaldende sange, man har faktisk lyst til at høre dem igen og igen. Materialet vil fungere glimrende som daglig dosis hvad angår både de små opgaver og sangene.

Opgaverne på hjemmesiden farvekoder ordklasserne – rød, blå og grøn. Desværre ikke i overensstemmelse med den efterhånden udbredte genrepædagogiks farvekodning. Opgavernes opbygning gør dog, at man relativt let kan omforme opgaverne til genrepædagogikopgaver.

En lillebitte anke: Skulle der være enkelte anglofile skolefrøkner og -herrer, der i disse lingua franca-tider stadig synes, at det er herligt med en native like-udtale, så træk vejret dybt, inden cd’en ryger i afspilleren. Remserne er indsunget af danske børn. De gør det godt, men der er intet guf for fans af native speaker-udtalen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.702 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
661 andre er allerede tilmeldt