Debat
1   982

Terrorens begrundelse skal findes i manglende integration

Det er nu det gælder, at vi skal holde sammen. Det sidste vi har brug for er at slås internt. I stedet skal vi slås sammen. Vi skal undgå at kaste skylden på islam og begrunde terrorhandlinger som religionskrig.

Det er nu det gælder, at vi skal holde sammen. Det sidste vi har brug for er at slås internt. I stedet skal vi slås sammen. Vi skal undgå at kaste skylden på islam og begrunde terrorhandlinger som religionskrig. Vi skal slås sammen i kampen mod terrorismen, ikke imod islam og andre religioner for terrorisme har hverken ansigt eller religion. Vi skal vise at vi trods deres modbydelige handlinger ikke skiller os ad internt, men derimod forstærker vores sammenhold og solidaritet. For nok kan vi være hinandens modstandere og kritikere, men vi må ikke ende med at være hinandens fjender. lad og bevare respekten for det enkelte menneske. Hvis vi mister retten til at være forskellige, mister vi retten til at være frie. 

Terrorangrebet var fuldstændigt imod alle islamiske værdier. Mangel på viden og refleksion er nøglen til ondskab. Ekstremister burde lærer af Guds vejledning og reflektere over deres handlinger. Dette vil have løst meget af problemet. Der er dog visse mennesker der misbruger religion, til deres eget politiske agendaer. 

Det er vigtigt at forstå, at det er en grundlæggende antagelse om, at folk fordømmer, sådanne uetiske og umenneskelige handlinger som norm. At det ikke italesættes eksplicit betyder ikke at folk ikke fordømmer disse handlinger med hjertet. Det kan hermed ikke antages at man besidder selvsamme holdninger, hvis man ikke tager afstand eksplicit fra deres holdninger. Dog mener jeg at den form for afstandtagen har en betydning fra overhoveder og organisationer, der kan styrke sammenhængskræften.  

"Vi skal ikke gribe til hævn og yderligere restriktioner, vi skal bekæmpe ondskab ved at stå sammen og holde fast på vore værdier, bevare vores åbne og demokratiske samfund” Jens Stoltenberg.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er tydeligt at sådanne ekstremistiske handlinger er til for at ødelægge vores samfund. De foragter, den personlige frihed, og ytringsfriheden, og vil nedbryde vore demokratiske samfund. Her er det vigtigt, at vi ikke går i terroristernes ærinde. 

Vi skal først tænke før vi handler, og ikke som terrorister, der handler inden de tænker og reflektere. Det danske samfunds modsvar skal derfor være besindigt og reflekteret. 

Vigtigt at vi ved, at dem der står bag de modbydelige handlinger i et samfund, mangler et samfund at være en del af. Man angriber ikke sit eget samfund, som man føler sig en del af.  

Det er vigtigt at vi ikke lukker de unge ude, men tværtimod skal vi være inkluderende og rummelige. Vi skal lukke dem ind i samfundet og omfavne dem fra barndommen, for det er her vi kan ændre på deres fremtid. 

Vi må måske indse at vores samfund ikke har givet de unge alt, siden de ikke er en del af samfundet. De lever i et parallelsamfund, som er fyldt med håbløshed og andre økonomiske, sociale og kulturelle problemer. Fællesskabsfølelsen og tilhørssted er utrolig vigtigt for ikke at blive radikaliseret i et samfund. 

 Terroristernes modbydelige handlinger og deres inderste væsen er at skabe frygt og opmærksomhed i samfundet. Det er derfor vigtigt, at reagere fornuftigt ved at være besindig. Samfundet må ikke overreagere, det er netop der vi kan skabe en større frygt og splid bland borgere. 

Vigtigst af alt skal vi huske på at det her er ikke en religionskrig, men først og fremmest er angrebet på debatmødet et angreb på den forsamlingsfrihed vi har i grundloven og vore fælles ytringsfrihed. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.059 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.451 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.477 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.417 andre er allerede tilmeldt