Bondo: Lærerne skal lykkes

Det blev ikke til en ny central arbejdstidsaftale: »Til gengæld har vi med den nye overenskomst i fællesskab med KL taget en række initiativer, der skal sikre, at lærerne kan lykkes med opgaven. Det drejer sig ikke mindst om, at lærerne skal have reel mulighed for planlægning, forberedelse og efterbehandling af undervisningen«, siger lærernes formand, Anders Bondo Christensen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Det er også væsentligt, at vi med den her aftale ikke skriver under på lov 409. Vi konstaterer, at loven er vedtaget af et flertal i Folketinget og derfor er gældende. Uagtet dette ønsker vi sammen med KL, at der kommer fokus på skolerne, lærerne og ledernes mulighed for at levere god undervisning til eleverne. Det forpligter vi os til sammen med KL«.

»Det har været meget vigtigt for os, at vi får mulighed for at sikre, at der løbende følges op på, om lærerne og lederne kan lykkes med opgaven. Og jeg er meget tilfreds med, at vi sammen med KL er enige om, at det skal følges helt tæt både mellem de centrale parter og lokalt i kommunerne. Den første opfølgning gennemføres i skoleåret 2015/16, og det giver mulighed for justeringer og ændringer, hvis der er noget, som ikke fungerer efter aftalen«, siger Anders Bondo.