Anmeldelse Talblindhed
0   565

Dyskalkuli? Begynd med denne pjece

Heldigvis har der i de senere år være meget stigende opmærksomhed på talblindhed - dyskalkuli - og denne lille pjece kan hjælpe dem, der vil have en meget kort introduktion til emnet.

Værd at vide om dyskalkuli

Fakta


Titel
Værd at vide om dyskalkuli

Forfatter
Markus Björnström

Pris
85

Sider
42

Forlag
Special-pædagogisk forlag

Der har altid været børn og voksne, der havde og har vanskeligheder i matematik, men skyldes det talblindhed?

Artiklen fortsætter under banneret

I pjecen får man kortfattede oversigter over mulige årsager til matematikvanskeligheder og sammenhængen med dyskalkuli. Derefter en oversigt over, hvad dyskalkuli kan skyldes, og hvordan man i undervisningen kan arbejde for at hjælpe elever, der har vanskeligheder i matematik eller måske endda har fået diagnosen talblind. Gode råd og forslag til forældre og skolen mangler heller ikke.

Det har i tidens løb hjulpet en del mennesker at få en diagnose, og i hæftet er der også et eksempel på dette. Og efter sigende var både Winston Churchill og Erwin Rommel talblinde.

Sidst i pjecen findes nogle litteraturhenvisninger til uddybende litteratur, der absolut kan anbefales at give sig i kast med, hvis man skal have uddybet noget. Pjecen kan kun bruges som en meget kortfattet introduktion og inspiration til emnet. Desuden kan det anbefales at kigge på forlagets hjemmeside, hvor der under matematiklink findes en række meget nyttige link under overskriften matematikvanskeligheder. Glem ikke, at man på emu.dk også kan læse om talblindhed.

Hæftet skulle også udkomme som e-bog og vil da kunne findes på forlagets hjemmeside.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.315 andre er allerede tilmeldt