Debat
0   147

Anarki i Lærernes Centralorganisation

'Ih, hvor vi gungrer', sagde musen til elefanten, da de gik over broen. Udsagnet er morsomt, fordi en mus selvfølgelig ikke kan gungre. Men det kan den i Lærernes Centralorganisation (LC). Eller rettere sagt de fem små mus i LC. De fem små organisationer, som sammen med DLF udgør LC.

De har fået urimelig stor indflydelse.

Artiklen fortsætter under banneret

I DLF var der et flertal på 1.336 nej-stemmer. I LC var tallet faldet til 838 nej-stemmer, fordi de fem små havde et ja-flertal. Havde det bare været 839 stemmer større, var resultatet vedtaget.

De fem små organisationer afgav 6.000 stemmer. DLF afgav 46.126. Så er det altså ikke rimeligt, at de små kan gøre udslaget. De må erkende, at de er små, og drage konsekvensen af det.

Jeg kan da godt forstå, at de fem er glade for en fælles urafstemning i LC, men de er efter min mening for små til, at de skal kunne afgøre resultatet for DLF.

Det var en vedtægtsændring på kongressen i 1997, der gjorde det muligt for hovedstyrelsen at beslutte, om der skulle være fælles urafstemning eller ej. Det valgte hovedstyrelsen så i 1998 at sige ja til, fordi den gerne ville signalere politisk vilje til samarbejde.

Pudsigt er det at læse i forretningsudvalgsmedlem Stig Andersens referat fra oktobermødet: 'Anders Bondo, Lotte og Rigmor gav udtryk for, at de ikke kunne støtte forslaget . . . Bondo begrundede sin stillingtagen med, at S 81, Landsforbundet af Ungdomsundervisere og Københavns Lærerforening måske kunne stemme igennem, at vores medlemmer kommer på nye lønformer. Det forekommer usandsynligt. For det ville dels forudsætte, at vi havde lavet et resultat, der var så usikkert, at stemmerne står næsten lige i DLF' (min fremhævelse).

Det skete ikke denne gang, at de fem små ændrede DLF's resultat. Men det var meget tæt på. Så virkeligheden overgik endnu en gang fantasien.

Men det her skal der da gøres noget ved. Også ved det forhold, at DLF ikke har flertallet i LC's forretningsudvalg. Musene skal ikke have lov at gungre til mulig skade for DLF's medlemmer.

Karl Heinz Mortag

Århus

Svar

Jeg er ikke enig med dig. Den fælles urafstemning i Lærernes Centralorganisation (LC) er et udtryk for en både hensigtsmæssig og nødvendig demokratisk udvikling af LC. Den fælles urafstemning sikrer, at hvert medlem har én stemme uanset organisationens størrelse, og det finder jeg er et godt princip.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ