Blog
0   501

Veje i reformen

Abonner på nyt om It-rådgivningsgruppen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Sid endelig ikke med armene over kors. Programmering er mulig i mange sammenhænge.

Skolerne er så småt ved adaptere forenklede fælles mål og de tilhørende vejledninger.

 

Digitale elevprodukter er ikke længere kun kommunikative som websider, blogindlæg og præsentationer. I den nye tværgående vejledning for it og medier understreges det, at eleverne både skal producere digital kommunikation og produkter. Spil, modeller til modellering, 3D print m.v. er dermed sat i spil.

Artiklen fortsætter under banneret

Innovation og entreprenørskab skal dækkes af alle fag og dermed introduceres designtænkningen. Eleverne skal i alle fag arbejde med at design af koncepter og prototyper. Kan man forstille sig designprocesser uden digitalt islæt?

Selv om programmering ikke fandt sin plads i de nye rammer med en beskeden undtagelse i fysik, så har jeg svært ved at forestille mig at eleverne skal opleve en anderledes skoledag, med design og digitale produkter uden nødvendig programmering. Designproces af cykellygte fra idé til produkt er et eksempel på både muligheder og relevans med inddragelse af maker-teknologien og programmering som forudsætninger for digitalt produkt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.011 andre er allerede tilmeldt