Rygklap og priser til landets dygtige lærere

For tredje år i træk uddeles Politikens Undervisningspris, og som noget helt nyt er der også en pris til skoleledere. Kandidaterne kan indstilles af alle; både elever, skoleledere, forældre og lærere. Formålet er at sætte fokus på den gode og dygtige underviser.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Debatten om folkeskolen og ungdomsuddannelserne handler som oftest om problemerne. Men det er vigtigt også at sætte fokus på de gode eksempler, de gode lærere og den gode undervisning. Den eller de lærere, der gennem en personlig indsats skaber respekt og undervisning og pædagogik. Og som kan inspirere både elever og kolleger", siger Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard om prisens formål.

Prisvindende lærer: "Jeg har ikke travlt med reformen"

Da de nominerede til Politikens Undervisningspris bliver indstillet af "almindelige mennesker", giver det dig, dine elever, dine kolleger og skoleledere muligheden for at tænke godt efter - for det er jer, der ved, hvem der fortjener prisen.

Fra i dag den 24. februar er det muligt at indstille kandidater til prisen på politiken.dk/undervisningspris. Vinderen vil blive fundet med hjælp fra to faglige paneler, der fokuserer på fagligheden i undervisningsmetoderne. Der vil være tre hovedpriser; én til grudskolen, én til ungdomsuddannelserne og én til erhvervsskolerne. Alle tre hovedvindere præmieres med 25.000 kroner, og derudover uddeles seks særpriser på 25.000 kroner. Et krav til vinderne er, at en tredjedel af præmiebeløbet bliver brugt på enten efteruddannelse til læreren eller på projekter på skolen.

Prisoverrækkelsen finder sted i Politikens Hus d. 28. april. 

Teamsamarbejde vinder Politikens undervisningspris