Uskolet
0   191

Folkeskolen til gymnasieskolen: Nu må 
det være 
jeres tur

»Vi tog tæskene hele sidste år. Nu må I på banen«. Sådan lyder det i en direkte opfordring fra den danske folkeskole til kollegerne i gymnasieskolen. »I må tage jeres del af slæbet nu og holde politikerne beskæftiget i noget tid, de er jo fandeme ikke til at styre. Og vi er altså nødt til lige at samle vores kræfter«.

Det er ikke begejstring, der præger gymnasiernes reaktion. »Ej, men så må I sgu lige spænde hjelmen«, hedder det fra folkeskolen. »Jo, det kan være barsk og ubarmhjertigt at blive hængt ud i offentligheden som dumme og dovne, usamarbejdsvillige og forandringsforskrækkede, men vi er altså nødt til at løfte lidt i flok her«.

Artiklen fortsætter under banneret

Folkeskolen vil lige forhøre sig hos nogle af de andre uddannelser, »men ellers kunne vi måske bare sige, at I tager de ulige år, så skal vi nok klare de lige«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ