Debat

Ægte gøgeunge

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allerede morgenen efter overenskomstafstemningen kunne både ja- og nej-siden i hovedstyrelsen forklare, hvordan nej'et var skruet sammen, og hvilke motiver vi havde haft til dette nej.

Selvom stemmesedlen kun indeholdt muligheden for at sætte kryds ved ja eller nej, så mente man altså uden reaktioner på nej'et fra medlemmer, tillidsrepræsentanter, kredsstyrelser - eller kongressen for den sags skyld - at kunne tage bestik og sætte kursen.

Mit nej skal altså ikke tages til indtægt for, at det udelukkende drejer sig om arbejdstidsaftalen. Den er for mig i sig selv grund nok til et nej, men det samme gør sig gældende for indførelse af ny løn, som nærmest er ved at snige sig ind ad bagdøren. Når man indfører to gennemgribende systemændringer i samme overenskomst, er der både mulighed for slør i medlemsdemokratiet og mulighed for, at mindst en af systemændringerne bliver gennemført. Ved således udelukkende at fokusere på arbejdstidsaftalen tillader hovedstyrelsen, at ny løn-systemet på ægte gøgeungemaner vokser sig stærkt og farligt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Niels Kjeldsen

Ballerup