Debat
0   161

Ægte gøgeunge

Allerede morgenen efter overenskomstafstemningen kunne både ja- og nej-siden i hovedstyrelsen forklare, hvordan nej'et var skruet sammen, og hvilke motiver vi havde haft til dette nej.

Selvom stemmesedlen kun indeholdt muligheden for at sætte kryds ved ja eller nej, så mente man altså uden reaktioner på nej'et fra medlemmer, tillidsrepræsentanter, kredsstyrelser - eller kongressen for den sags skyld - at kunne tage bestik og sætte kursen.

Artiklen fortsætter under banneret

Mit nej skal altså ikke tages til indtægt for, at det udelukkende drejer sig om arbejdstidsaftalen. Den er for mig i sig selv grund nok til et nej, men det samme gør sig gældende for indførelse af ny løn, som nærmest er ved at snige sig ind ad bagdøren. Når man indfører to gennemgribende systemændringer i samme overenskomst, er der både mulighed for slør i medlemsdemokratiet og mulighed for, at mindst en af systemændringerne bliver gennemført. Ved således udelukkende at fokusere på arbejdstidsaftalen tillader hovedstyrelsen, at ny løn-systemet på ægte gøgeungemaner vokser sig stærkt og farligt.

Niels Kjeldsen

Ballerup


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ