Debat

Statspensionen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lov om tjenestemandspension af 1969 siger i paragraf 27, stykke 2: 'Når der sker generel ændring af tjenestemandslønninger foretages tilsvarende regulering af pensioner og efterindtægt'.

Ordet generel skal fjernes fra lovteksten. Herved vil samtlige ændringer af lønnen tilsvarende give regulering af pensionen. Et minimumskrav bør være, at puljer i den specielle del af lønstigningssummen til omklassificeringer og til decentral løn medregnes i pensionsreguleringen. Disse puljer kommer alle til gode og er i virkeligheden skjulte generelle lønstigninger.

Mangel på god vilje i Finansministeriet skyldes måske mangel på tilstrækkelig indsigt hos folketingsmedlemmerne. Det må der kunne ændres på. - Prøv!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kongresbeslutningen om, at pensionerne skal følge lønudviklingen, gælder også for nuværende pensionister og forpligter foreningen.

Peter Bruun

Roskilde