Debat

Er radikalisering et resultat af islam?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det sidste stykke tid kan vi desværre ikke komme udenom, at verden har været vidne til en massakre i Frankrig, mod enkelte mennesker der har hånet og gjort grin satirisk mod profeten. Jeg undre mig over, at man kan udføre så ekstreme og modbydelige handlinger, som disse terrorister gjorde. Men hvad skyldes deres adfærd? og ville profeten være tilfreds med deres udførte handlinger mod satirebladet? Her må vi reflektere over hvad islams budskab er, og selve profeten, som terroristerne kæmpede for. 

Gud siger i hans hellige bog “Kun af barmhjertighed til verden har vi sendt dig ud”. Gud har opsumeret hele islams budskab, og formålet med, at sende profeten, i barmhjertighedens tegn.

Når Gud siger barmhjertighed mod verden, så er det uden undtagelse barmhjertighed til naturen, med andre ord, at passe på jorden og være miljøvenlig, barmhjertighed til dyr altså, dyrvelfærd og ikke mindst til alle mennesker uanset etnicitet, hudfarve, race eller status, og passe på vores menneskerettigheder.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Efter at Gud har sendt tusindvis af profeter til menneskeheden, for at vejlede og retlede mennesket til det sande, har Gud valgt en person, som han vil afslutte profetskab med, hans budskab vil være til alverden og dens beborgere, og til evighed.

Denne person har selvfølgelig nogle så eksemplariske egenskaber, der gør, at han er effektiv i hans formidling af Guds budskab, og Skaberen har netop valgt ham, som talerør for hele menneskeheden, fremfor alverdens skabninger. Hvad er det for nogle egenskaber som profeten besidder? her kigger vi på budskabet til menneskeheden og den må profeten være den bedste til at besidde, netop barmhjertighed. Hvad er årsagen til at det er akkurat dette budskab og ikke andet? Barmhjertighed ligger i menneskes natur, og vi er tilbøjelige og mere lydige overfor barmhjertige adfærd, da det skaber indre glæde hos os. Et oplagt og pragtfuld eksempel, på profetens barmhjertighed er nævnt i quranen,   hvor Allah siger: "Havde du været rå og hårdhjertet, var de blevet spredt rundt omkring dig” Hvilket betyder, at hvis profeten ikke havde været denne barmhjertige person vi kender, så havde han ikke fået succes til gennemføring af hans budskab.

Nogle enkelte eksempler som udstråler profetens barmhjertighed og tolerance, er bl.a. efter slaget ved tabuk, hvor nogle forsøgte at dræbe ham, men mislykkedes, hvorefter profetens barmhjertighed kommer dem til nåde. De kalde profeten for hykler, magiker, skør og kastede sten på ham, men hans modsvar var ikke gennem vold og hån, men derimod gennem tolerance, retledelse og ikke mindst barmhjertighed. Det beretes, at profeten svaret dem med følgende “oh Allah, retlede mit folk, da de ikke ved bedre"  

Efter at have kigget på islam og profetens barmhjertighed, kan vi kun udlede, at der er nogle ekstremister der ikke besidder kritisk sans og mangler at reflektere over deres handlinger. Da de står i modsætning til Profetens handlinger, budskab og ikke mindst koranen der hvert eneste kapitel starter med “I Guds navn den nådige den barmhjertige”.

Skrevet af Hassan A.K. Sabri

Powered by Labrador CMS