Blog
1   623

Historie sætter livet i perspektiv

Abonner på nyt om Falihos i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”Det handler om at rejse med åbent sind og være nysgerrig i mødet med en fremmed kultur og mennesker der både taler, lever og ser anderledes ud end én selv. Desto mere du giver af dig selv og har mod til at udforske, desto flere oplevelser får du med hjem i bagagen. Det at rejse vil udvikle dig personligt og sætte livet i et lidt større perspektiv”

Jeg har 5 min til overs fra mine børns ønske om opmærksomhed. Jeg sidder og surfer ustruktureret på internettet og havner, måske ikke helt tilfældigt, på en hjemmeside for charterrejser. Det intellektuelle Paris, de brasilianske favelaer, livet som kvægavler i Australien. Jeg vil opleve det hele, men budgettet tillader det ikke helt. Det er vist egentlig heller ikke det rejsebureauet tilbyder. Pludselig falder jeg over det ovenstående citat, og en tanke slår mig; det er ikke mange ord, der skal ændres i teksten, for at den repræsenterer det jeg mener ordentlig historieundervisning kan.

”Det handler om at... lære med åbent sind og være nysgerrig i mødet med en fremmed kultur og mennesker der både taler, lever og ser anderledes ud end en selv. Desto mere du giver af dig selv og har mod til at udforske, desto flere oplevelser får du med hjem i bagagen. Det at... studere historien vil udvikle dig personligt og sætte livet i et lidt større perspektiv”

Om emnet er magt, levevilkår, bæredygtighed eller børneliv, så giver historien os et billede af verdener der er grundlæggende anderledes end vores egne. Hvor tankesættet og de materialle forudsætninger var anderledes, men hvor vi alligevel kan genkende dilemmaerne og derfor spejle os i dem. Måske behøver vi ikke rejse os fattige for at udvikle os og sætte livet i et større perspektiv. Måske kan vi nøjes med at studere historien.   

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.504 andre er allerede tilmeldt