Lærer til lærer

Hjemmelavede spil til smartboardet

Her er et par hjemmelavede interaktive spil til den første læsning 1 kapitel 1. Alle spillene er bygget på samme måde:

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sætningsleg er spil, der handler om at flytte rundt på ord i en sætning. Det træner børnenes ordgenkendelse og er en morsom måde at repetere teksten i læsebogen. Der er 20 sætninger til et opslag i læsebogen.

Vendespil og galgeleg er spil, der træner ordgenkendelse. Disse spil fokuserer på 3 ord pr side i læsebogen. Disse spil kan fx bruges som oplæg til staveord.

Et praktisk fif: Tast ALT+ENTER for at få spillene til at fylde hele skærmen, hvis du vil bruge dem i din undervisning.

Jeg har lavet spillene i Smart Notebook. Programmet findes i en Open-udgave, der måske kan gøre det muligt at få spillene til at fungere på elevernes iPads og computere. (Det har jeg ikke undersøgt)

Det er overraskende nemt at lave interaktive spil til Smartboardet, og tager ikke ret lang tid, hvis man kan leve at bruge spillets skabeloner. Man finder skabelonerne under lesson aktivity toolkit. Led efter det fine lille maleriikon i venstre side af skærmen, så er du på vej!

Kig i danskkonferencen på skolekom, hvis du gerne vil have fat på flere af de spil, jeg laver til min første klasse.