0   98

Børn kan lære at takle angst

De senere år har man i flere lande arbejdet med kognitiv terapi, det vil sige en form for undervisning som metode til at forebygge depression hos skolebørn (for eksempel hos børn af depressive forældre). Nu har et amerikansk forskerhold benyttet den samme metode til at takle og forebygge angstlidelser som panikangst og angst i samværet med andre mennesker hos 7-11-årige børn. 60 børn med begyndende angstproblemer blev delt i tre grupper - 20 børn, der fik kognitiv adfærdsterapi to timer om ugen i ni uger, en gruppe, der fik samme gruppeundervisning, men hvor også mindst en af barnets forældre fik undervisning, og en kontrolgruppe, der ikke fik nogen behandling.

På en skala fra 0 til 100 for sværhedsgraden af børnenes angst var angsttilstanden i begge behandlede grupper faldet fra 46 til 28. I den tredje gruppe var der dog også sket et fald - fra 42 til 34 - formentlig på grund af øget bevidsthed om angstproblemerne. Men et helt år efter behandlingen var de to behandlede grupper af børn kun halvt så svært ramt af angst som kontrolgruppen, så gruppeterapien virkede altså angstforebyggende på sigt. Om det vil have effekt ind i voksenlivet, ved vi desværre først om adskillige år, skriver Forskningsnyt fra Psykologi.

Artiklen fortsætter under banneret

Artiklen »Angstforebyggelse hos skolebørn« i Forskningsnyt fra Psykologi, december 2008, er baseret på »School-based Interventions for Anxious Children«, Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, 47 (9)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.462 andre er allerede tilmeldt