Annette Ketils

Publiceret Senest opdateret
1
2
3
4
5
6

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer og skolebibliotekar Annette Ketils er 47 år og bor i Helsingør med udsigt over Øresund.

Uddannelse:

Læreruddannet 1994 fra N. Zahles Seminarium. Hun er endvidere handels- og kontoruddannet. Færdig med skolebibliotekaruddannelsen i 2008.

Arbejdsplads:

Hørsholm Skole, hvor hun underviser et hold i musik og et i tysk. Resten af tiden arbejder hun på skolebiblioteket.

Familie:

Gift med Ralf, der er pensionist og boksetræner.

Annette Ketils er musiker og står for Hørsholm Skoles band. Hun er en rigtig igangsætter. Tidligere opførte hun hvert år en musical med eleverne, men det arbejde har Trommen i Hørsholm nu overtaget. Hun er næstformand i Levende Musik i Skolen. På skolebiblioteket arrangerer hun udstillinger med kollegerne. Web-etik, kildekritik og bibliotekskundskab er vigtigt, synes Annette Ketils, der gerne sender eleverne på skattejagt rundt i opslagsbøger, så de lærer at bruge bibliotekets faciliteter.

Mit arbejde lige nu:

Min fornemmeste opgave er at kanalisere alt nyt materiale ud til brugerne gennem personale-intra og elev-intra. Jeg forsøger at sortere i informationsmængden og sende det relevante til de rette personer. Jeg vejleder pædagogisk, teknisk og formidler kultur. Børnene skal lære at begå sig på it. Det er ikke vigtigt at sætte filter i computeren, men i børnenes hoveder.

Mit arbejde om fem år:

Her måske. Fordi man får lov at skabe sit eget job.

Efteruddannelse:

Skolebibliotekaruddannelsen, som jeg sluttede i sommer.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Hjemme er min mand og udsigten fra vores lejlighed det vigtigste for mig. Vi nyder den udsigt hver dag og henter meget inspiration dér.

2. Den bærbare computer er helt uundværlig. Den er vigtigere end lærerens penalhus. Vi bruger smartboard hele tiden. Vi har dem i næsten alle klasselokaler, og via vores bærbare computer kan vi vise film, skrive på tavlen og sende materiale til eleverne.

3. El-cyklen er min yndlingsting. Et par dage om ugen cykler jeg de 22 kilometer mellem Helsingør og Hørsholm - og hjem igen. Batteriet gør, at jeg lige får et lille skub op ad bakke. En tur op ad Strandvejen er også dejlig.

4. Hjemme står elorglet foran vinduet. Jeg bruger det meget og komponerer gerne. Tidligere lavede jeg musicals med eleverne.

5. Jeg er i gang med at skrive en roman, men den er meget trist, så den kræver pauser. Så læser jeg ungdomsbøger. Det er den genre, jeg tager mig af på biblioteket. Jeg har undret mig over, om bøgerne virkelig er så dårlige, at de unge ikke gider læse dem. Og ja, det er flere af dem faktisk. Derfor anmelder jeg nu de ungdomsbøger, som jeg synes er gode. »Forrådt og forelsket« af Katarina von Bredow er rigtig god.

6. På arbejdet er teamet det vigtigste. Man kan ikke arbejde alene på et bibliotek, vi supplerer hinanden rigtig godt (her er Karen Stahlschmidt, Jan Hjorth, og i fortællestolen sidder Annette Ketils. Jane Wendel og Lis Frederiksen var ikke på biblioteket, da billedet blev taget).