Blog
0   718

Science Slam!

Abonner på nyt om Søren Peter Dalby Andersen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

InnovationsLab Hvidovre, Langhøjskolen og KU gennemførte d. 17 dec. en Science Slam. Her mødte 250 folkeskoleelever 15 af KU’s naturvidenskabsstuderende. De studerende fortalte, visualiserede og inspirerede folkeskoleeleverne.

Studerende fra Københavns Universitet formidler naturfaglige emner til 6.-9. klasser.

Der var en god og meget koncentreret stemning, da Langhøjskolen fik besøg af 15 naturvidenskabsstuderende fra Københavns Universitet. De studerende skulle formidle naturfag på en måde, der ville fange folkeskoleelevernes opmærksomhed – og det gjorde de.

Bjørnedyr, muggen mad, laserfysik og skovsnegle.

Bjørnedyr og muggen mad var nogle af de emner, som de studerende fortalte Langhøjskolens elever om. ”Det handler om at ramme målgruppen og finde noget, der fanger eleverne. I mit tilfælde benytter jeg mig af en god portion klamhedsfaktor”, fortæller Agnete Harboe, der havde medtaget en muggen bolle og en blåskimmelost, som hun brugte i sin fortælling om god og dårlig mug. Agnete Harboe vil gerne formidle den naturfaglige viden, hun selv interesserer sig for: ”Det er sjovt at formidle den faglige viden, man selv interesserer sig for, og at videregive den entusiasme, man selv har for faget. Jeg vil gerne vise eleverne, at det godt kan være sjovt og spændende at studere naturfag”, siger Agnete Harboe med et smil.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvad vil det sige at studere?

Intentionen bag arrangementet var, at folkeskoleeleverne skulle opleve andre unge formidle naturvidenskab, altså ung til ung undervisning, men derudover skulle folkeskoleeleverne også få indsigt i universitetsmiljøet set fra de studerendes synspunkt. ”Det gik op for flere af eleverne, at det at gå på universitetet kræver slid og hårdt arbejde – og ikke mindst en lang skolegang”, fortæller afdelingsleder Kim Rasmussen fra Langhøjskolen. ”men det var interessant at se, at selv drengene fra 6. klasse var meget begejstrede for arrangementet på trods af, at der er mange år til, at de selv kan starte på universitetet.” fortsætter han.

Social innovation

Jeg planlagde arrangementet med de studerendes underviser Henriette Holmegaard. De studerende fra Københavns Universitet havde et fag om formidling, men de manglede nogle at formidle til. På Langhøjskolen vil ledelsen gerne fremme interessen for de naturfaglige fag, så projektet var for alle parter en god idé.  Der blev ikke brugt de store ressourcer og vi formåede at skabe social innovation ved at gennemføre en begivenhed, som har værdi for to forskellige uddannelsesinstitutioner samtidigt. På denne måde giver idéen om den åbne skole virkelig mening.” 

Her kan du se flere af innovationslab Hvidovres tiltag http://innovationslab.hvidovre.dk/ 

FED DAG!!!! 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.693 andre er allerede tilmeldt