Blog
0   523

Odense-syndromet

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Om ytringsfrihedens nedsmeltning og forsøg på indkapsling af den kritiske røst.

Så har Danmark fået sin pædagogisk administrative pendant til atomindustriens såkaldte Kina-syndrom (om løbske reaktorers totale og livsfarlige nedsmeltning) – Odense-syndromet – om ytringsfrihedens nedsmeltning. I øjeblikket foregår der i Odense en uskøn kamp for at dæmme op for nedsmeltningen – blandt andet ved at indkapsle den demokratiske grundsubstans – den kritiske røst – personificeret ved lærer Erik Schmidt. Erik og Danmarks Lærerforening har nu med en stævning mod kommunen, der har afvist en tjenstlig undersøgelse, forsøgt at sikre, at nedsmeltningen af ytringsfriheden - som et minimum  - påvises at kunne være undgået, og i bedste fald stoppet til glæde for alle ansatte i kommunen, ja alle ansatte i det offentlige system.

Den oprejsning fortjener Erik Schmidt.

Artiklen fortsætter under banneret

SOPHIAs bestyrelse følger med opmærksomhed sagen – ikke kun fordi Erik er en  betydningsfuld og respekteret kritisk røst i vores bestyrelse – men fordi ytringsfriheden er den krumtap en tænketank er fuldt og helt afhængig af.

Per Kjeldsen

Bestyrelsesformand SOPHIA


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ