Anmeldelse Natur/teknologi
0   265

Fra natur til teknik - konstruktion

Fakta


Titel
Fra natur til teknik - konstruktion

Forfatter
Iben Dalgaard, Jytte Lyne Rahbek, Per Buskov


Elevbog: 57 sider, 161,25 kroner. Lærervejledning: 154 sider, 975 kroner

Type
Bog

Forlag
Alinea

Et nyt skud på stammen i serien "Fra natur til teknik" har set dagens lys. Fra 1.-6. klasse arbejdes der med de fire temaer kommunikation, konstruktion, kredsløb og bevægelse, således at der bygges oven på de forudgående bøger. Denne lidt utraditionelle opbygning vil sandsynligvis gøre det nemmere for læreren at bevare overblikket og sikre progressionen gennem hele forløbet.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet består af en elevbog og en fyldig lærervejledning med kopisider. Temaet behandles ved hjælp af seks emner, som alle på en eller anden måde har noget med konstruktion at gøre. Elevbogen til 5.-6. klasse er flot, men lidt uoverskuelig. Der er både en ret komprimeret og lidt svær brødtekst, faktabokse, tegninger og fotos og en frise nederst på siden, hvor de vigtigste faglige begreber fremhæves. Derudover er der forskellige ikoner, som viser, at eleven nu skal undersøge noget eller lave et forsøg. Ikonerne er forklaret i lærervejledningen, men burde også have været forklaret i elevbogen. Og hvorfor har man ikke brugt nogle flere fotos i stedet for tegninger?

Lærervejledningen er grundig og forbereder læreren godt til de forskellige emner. Der er masser af baggrundsviden, forslag til det videre arbejde og til evalueringsformer - alt sammen sat i relation til de faglige mål. De 40 kopiark er udmærkede, om end nogle af dem er lige lovlig kogebogsagtige.

Sidste del af serien skulle udkomme i 2009 - foreløbig er der i hvert fald materiale til masser af timers spændende natur/teknik-undervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt