Anmeldelse Børnehaveklasse
0   414

Fonemtyveri

A er blevet stjålet! Bogen er især til hjemmebrug, men der er pædagogiske muligheder i den, hvis læreren kan finde tiden til det.

Bogstavtyven

Fakta


Titel
Bogstavtyven

Forfatter
Maria Rørbæk, Siri Melchior

Pris
223

Sider
32

Forlag
Gyldendal

"Bogstavtyven" er en historie, som man fortæller for sine børn eller børnebørn, når de når til at interessere sig for sammenhængen mellem lyd og bogstav.

Artiklen fortsætter under banneret

Ideen i fortællingen er, at vokalen a forsvinder og erstattes af u. Hovedpersonen hedder Anna, så det er jo ikke særlig morsomt. Hendes bror Anton synes, det er lidt sjovt, og bruger det i mange ord, men han får deres kloge farfar til at hjælpe. Anna er meget ked af det og forestiller sig, hvordan turen med klassen til zoologisk have dagen efter kan komme til at forløbe helt forfærdeligt. Løsningen, som farfar finder, er at lave en mikstur af fem ting, der begynder med a. Dem finder de hos grønthandleren, hvorefter den lille insektlignende bogstavtyv nyser a'erne ud igen. Anna jubler og bruger a'er en masse.

Tegningerne er udtryksfulde, i glade farver og levende som en tegneserie. Handlingen får fart på ved hjælp af tegningerne. Selv om bogens målgruppe er børn på tre-seks år, gør illustrationerne, at også børn på otte år vil læse den.

Jeg vil mene, at det mest er en bog til hjemmebrug, men har man tiden i skolen, kan den sandelig bruges pædagogisk; for eksempel til en mindre gruppe, der selv kan digte videre, dels med andre vokaler, dels med nogle konsonanter. Det ville være afvekslende og en sjov leg for de fleste. Man kunne også lade forskellige elever udarbejde et par sider til hvert bogstav fra alfabetet. Så der er inspiration til sjov og leg med lyd og litra.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
704 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.483 andre er allerede tilmeldt