Debat

O-O = Ordentlig Overgang

…Et håndslag til DS’ og DH’s medlemmer om en ordentlig overgang til en ny forening, men beslutningen om en sådan, tages af medlemmerne selv.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Håndarbejdslærerforening og Danmarks Sløjdlærerforening, har i fællesskab nedsat en arbejdsgruppe, der skal se mulighederne for, at etablere én ny faglig lærerforening for undervisere i Håndværk&Design til en evt. erstatning for de to gamle. Formålet med at etablere én ny faglig forening under DLF, i stedet for de to gamle med fælles formål, er at bruge kræfterne i fælleskab. Derved kan opnås, ét bedre fagblad, én bedre hjemmeside, flere og bedre faglige udgivelser, flere og bedre efteruddannelses tiltag som lokale, regionale og landsdækkende kurser, symposier og nærværende kollegial sparring. Ikke mindst med flere medlemmer i ryggen vil vi kunne kæmpe for ordentlige rammer for faget både lokalt og på landsplan. Altså stiler foreningerne efter at få klarlagt mulighederne for at få etableret en ny forening, hvor der kan opstå synergi og rationalisering af kræfterne, for på allerbedste måde at kunne udvikle- og hjælpe det nye fag godt i gang på et højt niveau.  Foreningerne ønsker dog også at få klarlagt muligheden for, at skabe en ny innovativ type faglig forening, der ikke fra starten i den nye skolehverdag, kun er baseret på udelukkende frivillig arbejdskraft uden for arbejdstiden, og medlemmernes egenbetaling. Visionen er også at skabe en aktiv og nærværende medlemsforening, med høj grad af sparring både kollegialt og fagligt mellem studerende, erfarne lærere og passionerede pensionister. Samtidig med at en ny forening bør være innovativ og bredt orienteret i samarbejdsrelationerne, med stærke bånd til læreruddannelsen og efter/videreuddannelse, bør den ledes fleksibelt, effektivt og være politisk slagkraftig, af medlemmer med fingrene i den daglige H&D-undervisning.

Udvalget vil gennem SLØJD, Håndarbejde NU, hjemmesiderne og facebook, og direkte til kredsene, informere om tankerne og processen videre frem, så alle medlemmer er klar til at træffe valg om fremtiden på de lokale generalforsamlinger og på repræsentantskabsmøderne i marts 2015.

Hele udviklingsprojektet med foreningernes fremtid er døbt: Projekt ”O-O” lig med Ordentlig Overgang. En egentlig sammenlægning mellem foreningerne er kun op til jer som medlemmer at beslutte, og alle skal gerne kunne se sig selv i en ny forening, hvor der både er plads til og behov for alle. For når vi vil, at faget håndværk&design skal blive en succes, er der brug for alle kræfter både fra de visionære unge medlemmer med nye tanker og de ældre med de mange didaktiske og håndværksmæssige erfaringer -  bløde som hårde. Kun i et stort fællesskab, i en rus af faglig stolthed, har vi chancen for succes med at implementere dette nye håndværksfag som grundskolens mest innovative og entreprenante fag.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Med det bedste håb for fremtiden og godt Nytår!

Hanni Eskildsen og Wisti W. Pedersen 

Formænd for

Danmarks håndarbejdslærerforening og

Danmarks Sløjdlærerforening

#Fil 2 #Fil 3    

Håndværk&design - Succes i fællesskab!

Powered by Labrador CMS