Blog
0   685

Nytår - nyt fag - ny forening på vej…

Abonner på nyt om Den faglige forening Håndværk og Design i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Danmarks Sløjdlærerforening eksistensgrundlag bliver i 2015 taget op til en revision, ligesom Danmarks Håndarbejdslærerforening også er i en refleksionsproces.

Kære sløjdlærer, kære H&D-lærer,  kære medlem af DSInden for et par år under viser vi alle i faget håndværk&design - men ”sløjder” stadig lystigt med eleverne inden for de nye mål. Håndværk&Designlærere bliver vi, uanset om vi varetager H&D-undervisningens hårde eller bløde del, og om vores afsæt er i metal-, tekstil-, eller træsløjden. Alene af den grund, må vi tage Danmarks Sløjdlærerforening eksistensgrundlag op til revision, ligesom DH - Danmarks Håndarbejdslærerforening også er i en refleksionsproces. Derfor opfordrede foreningens hovedstyrelse i sommer til en medlemsdebat på de digitale medier om foreningens fremtid, og senest i SLØJD2 opfordredes alle medlemmer til, at give deres syn på sagen til den lokale kredsformand eller direkte til DS. Hovedstyrelsen takker for tilbagemeldingerne, som især kom via kredsformændene på formandsmødet i september. Formandsmødet var præget af en livlig, men konstruktiv debat om fremtiden, som udmundede i, at Formandsskabet gav sin støtte til HS’s fortsatte undersøgelse af mulighederne for en fremtidig fælles ”Håndværk&Designlærerforening” under DLF, og etablering af et fælles ”Fremtidsudvalg-arbejdsgruppe” bestående af formand, kasserer og redaktør og tre fra DH.  Formandsskabet kunne fuldt ud se samdriftsfordelene i en ny fællesforening hvad angår bladudgivelse, forlag, hjemmeside, større stævner/symposier m.v.Med sommerens afklaring af FFM for H&D-faget, skulle det være ligetil, at formulere nyt tidssvarende formål og vedtægter for en kommende H&D-lærerforening, som vil kunne tiltrække både nye H&D-medlemmer og de fleste eksisterende medlemmer af DS og DH. Det blev dog pointeret at både en vedtægtsmæssig opbygning af en ny forening og en evt. nedlæggelse af DS og lokalforeningerne, er en fyldig sag, der kræver en stor indsigt i regler og vedtægter, tid til grundighed, og rettidighed i forhold til skrivelser, oplæg/forslag til vedtægtsændringer til de lokale generalforsamlinger og til repræsentantskabsmødet den 14. marts 2015. Derfor blev der til støtte for HS og overgangsudvalget, nedsat en ekstern vedtægts-ekspertgruppe, med tidligere formand Leif Rosenbech som ”vismand”.  Der blev på formandsmødet også udtalt et helt klart medlemsønske om, at medbringe den medlemsbaserede kredsstruktur vi kender fra DS til en ny forening, både af foreningsdemokratiske begrundelser, men især begrundet i mulighederne for lokal, kollegial sparring, kursusvirksomhed og følelse af sammenhørighed.Det vigtigste medlemsønske var nok, at den nye forening bliver lige så progressiv, som de nuværende foreninger er i dag, hvad angår fagpolitiske spørgsmål og kamp mod urimeligheder, både lokalt og nationalt, og samtidig støtter fagets opbygning og implementering med høj faneføring frem til succes på alle planer!På Hovedstyrelsens vegne ønskes alle et godt Nytår

Wisti W. Pedersen

Artiklen fortsætter under banneret

Formand for

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.247 andre er allerede tilmeldt