Blog
0   1179

Godt Nytår til alle SLØJD-bladets læsere

Abonner på nyt om Den faglige forening Håndværk og Design i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Skolereformen sinker de faglige foreningers virke, og tager pusten ud af medlemmernes overskud til at bidrage til faglig sparring. Faglig sparring betaler sig dog i en travl skolehverdag, så nytårsforsættet 2015 må være: Del dine H&D-forløb med andre - og brug andres!

Så er SLØJD3 - 2014 endelig i postkassen hos alle Danmarks Sløjdlærerforenings medlemmer, og SLØJD4 - 2014 kommer først i det nye år.

Skolereformen har som bekendt ændret mangt og meget, men det er kommet bag på foreningen, hvor meget den indskrænkede fleksibilitet i medlemmernes hverdag, også har indflydelse på foreningens almindelige virke.

Artiklen fortsætter under banneret

I SLØJD3 2014 med temaet ”Håndværk&design” kan du som sædvanligt  finde gode idéer, rapportager og artikler om sløjden og H&D, og om foreningens tanker om fremtiden. Som et nyt fortløbende tiltag i SLØJD, kan du nu som faglig sparring fra medlem til medlem, finde afprøvede håndværk&design forløb lige til at hive ud og gemme til inspiration for egen undervisning. Et af eksemplerne er her i skitseformat vedhæftet som nytårsgave til dig her på siden.#Fil 2 Disse eksemplariske forløb, tilpasset faseopdelingen i fagets mål, er som en start udvalgt efter, at elevopgaven både kan løses ”blødt og hårdt” i de tre primærmaterialer. Alle tager de udgangspunkt i en stadieægte designopgave til elever, og viser i ord og billeder eksempler på tilrettelægning af forløbet og processerne i opgaveløsningen. Eksemplernes opbygning og struktur er formet sådan, at du senere vil kunne downloade dem fra foreningens hjemmeside, og på sigt også vil kunne finde dem på fagets EMU-side. Med dette oplæg til kollegial sparring, vil vi gerne opfordre dig og din kollega til i de kommende år, trods den nye hverdagssituation, også selv at bidrage med jeres afprøvede faseægte H&D-forløb til fagbladene, som inspiration for foreningernes medlemmer og andre H&D-interesserede.

Sidst i bladet vil du som vanligt kunne finde en opremsning af foreningens mange lokalkredses kurser i ”håndværksmæssig ajourføring til H&D” og H&D-kurser, dog med bladets forsinkelse, bør du tjekke www.slojd for evt. ændring af kursusdatoer. Du kan med fordel søge de mange ”kom godt i gang med H&D-kurser” parvis med din H&D-makker, da de udover at fokusere på design med elever, oftest er tilrettelagt med praktiske øvelser i både det ”bløde” og ”hårde” håndværk. Gå også parvis til de lokale nye åbne H&D-caféer, hvor der i hyggeligt kollegialt samvær kan sparres og drøftes løsninger på hverdagens udfordringer med etableringen af faget.

SLØJD1 - 2015 og SLØJD2 - 2015 forventes at udkommen planmæssigt, men bliver de sidste numre af SLØJD-bladet som du kender det. Hvis alt går efter planen, vil du som medlem af en af foreningerne bag H&D, i sensommeren 2015 kunne læse det første nummer af et fælles håndværk&design-fagblad udgivet af Danmarks Håndarbejdslærerforening og Danmarks Sløjdlærerforening i fællesskab.

Alle SLØJD-læsere og alle andre ønskes et rigtigt godt Nytår!

God læsning

Karsten Bjerregaard, Redaktør af SLØJD

Wisti W. Pedersen, Formand for Danmark Sløjdlærerforening

              Håndværk&design - Succes i fællesskab!

Downloads

H&D - forløb


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.247 andre er allerede tilmeldt