Debat

Et godt eksempel på regeringens armslængdeprincip

Torsdag d. 18.12.2014 (Radioavisen P4 kl. 16.00) fortæller Bjarne Corydon lærerne at de da ikke skal begynde at ændre på arbejdstidsreglerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Armslængdeprincippet gælder tilsyneladende kun for enkelte ministre og så sandelig ikke for finansministeren. "Der er gennemført reformer på dette område, som nu skal have ro til at virke. De har kun været i gang i ganske få måneder, derfor er det slet ikke vores opfattelse at, der skal flyttes noget på noget i den forbindelse."

En elegant sammenblanding af reform og arbejdstidsaftale. Lige så elegant er finansministerens indblanding i de kommende overenskomstforhandlinger, hvor det havde været korrekt i forhold til armslængdeprincippet at lade kommunerne indgå i forhandlinger med DLF. Men jeg aner en mistro til Kommunernes evne/vilje til at ville gå ligeså rabbiat til forhandlingerne som finansministeren ønsker de skal.

Forfriskende er det, at finansministeren klart melder ud, hvad overenskomsforhandlingerne i hvert fald ikke skal ende med!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget