"Lov 409 kan ikke skabe gode vilkår, når politikerne med den lov gør vilkårene dårligere for dem, der skal skabe skolen, altså lærerne", mener forælder Søren Kvistgaard.

Forælder: Vi har mistet tilliden til folkeskolen

Søren Kvistgaard er far til to piger, der går i skole i Svendborg. Den yngste, Mie, var oprindeligt skrevet op til folkeskolen, men hun går nu på den private Haahrs Skole. I foråret 2013 mistede Søren Kvistgaard og hans kone nemlig tilliden til folkeskolen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerkonflikten, udsigten til mere inklusion og ikke mindst den nye skolereform gjorde udslaget.

Reform-konsekvens: Forældre flytter børn på privatskole

"For det første stikker vi os selv blår i øjnene, når vi tror, at flere timer giver bedre undervisning, når de flere timer er dårligt forberedte. Det regnestykke går ikke op", siger Søren Kvistgaard.

"Det er som en Bermudatrekant med inklusion, lov 409 og reform på én gang, og det er for stor en mundfuld. Lov 409 kan ikke skabe gode vilkår, når politikerne med den lov gør vilkårene dårligere for dem, der skal skabe skolen, altså lærerne", siger han og tilføjer, at reformens forskningsmæssige belæg også er for tyndt.

"Og så er det bekymrende, at folkeskolen læner sig for meget op ad testresultater. Den form for skole skal mine børn ikke gå i. Dannelsesaspektet er helt nedprioriteret i reformen", mener han.

Hvad har det givet jeres yngste datter, at hun går på privatskole?

"Privatskole har en klang af, at det er noget for en eksklusiv klub. Men der er ikke noget med guldvandhaner og frokostordning. Der er en rimelig lærerdækning, et rimeligt antal timer og 22 elever per klasse. Den er faktisk bare, som jeg synes, en folkeskole burde se ud", siger Søren Kvistgaard.

Hans ældste datter, Hanna, går foreløbig i 7. klasse i folkeskolen, men hendes forældre er meget opmærksomme på, om det er bedre for hendes skolegang, hvis hun kommer på privatskole i stedet.

"Hun startede jo i folkeskolen og har alle sine venner der. Hun er også godt med fagligt og kan grundlæggende godt lide skolen, men vi holder skarpt øje med, om hun trives i den", siger Søren Kvistgaard.

 

Powered by Labrador CMS