Pisa 2012
2   656

Pisa: Danske elever bruger stadig mindre tid på lektier

15-årige elever i OECD-landene brugte i gennemsnit næsten fem timer om ugen på lektier i 2012, viser en ny analyse af Pisa-tallene. Danske elever brugte lidt mere end fire timer – dermed bruger danske 15-årige 1,1 time mindre på lektier, end de gjorde i 2003.

Det er ikke kun danske elever, der i dag bruger mindre tid på lektierne. I 31 ud af 38 lande i Pisa-undersøgelsen bruger eleverne i dag mindre tid på lektier, end de gjorde i 2003. Kun i Australien og Østrig kan man med statistisk sikkerhed sige, at eleverne bruger mere tid på lektierne.

"Faldet i tid brugt på lektier er måske et resultat af ændrede mønstre i, hvordan elever bruger deres fritid. Det kan for eksempel vise noget om computeres voksende indflydelse på de unges liv. Det kan også være resultatet af lærernes ideer om, hvornår elever skal have lektier for og hvornår nok er nok", står der i den fire sider lange analyse (se link til højre).

Artiklen fortsætter under banneret

I Shanghai bruger eleverne i gennemsnit 14 timer om ugen, mens elever i Finland og Korea bruger mindre end tre timer om ugen.

I alle lande, som har deltaget i Pisa 2012, bruger elever fra økonomisk godt stillede hjem mere tid på hjemmearbejde end elever fra mindre godt stillede hjem. I Danmark er forskellen dog relativt lille og langt mindre end OECD-gennemsnittet.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ