Anmeldelse

Lederskab i velfærdsorganisationer

Lederskab i velfærdsorganisationer

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Velfærdsorganisationer, herunder skoler, er organisationer, hvor råmaterialet udgøres af mennesker, der på forskellig måde skal stimuleres, påvirkes og plejes. I de senere årtier har new public management-bevægelsen vundet indpas i OECD-lande - også i Danmark - hvilket har betydet et ændret syn på styring og organisering af den offentlige sektor.

Fakta:

Titel: Lederskab i velfærdsorganisationer

Forfatter: Ingela Thylefors

Pris: 325 kroner

Sider: 293 sider

Type: Bog

Forlag: Hans Reitzels Forlag

Kravene og udfordringerne til ledelse har dermed ændret sig. Aktuelle undersøgelser har vist, at mange skoleledere presses hårdt af nye forvaltninger og et politisk system, som meget håndfast og firkantet ønsker tydelige og målbare præstationsmål og stærkere kontrol. For bløde organisationer en vanskelig - måske umulig - opgave.

Nærværende bog er tænkt som et bidrag til arbejdet med at "udvikle og vedligeholde en god praksis inden for velfærdssektoren". Den teoretiserer og problematiserer, i hvilken udstrækning erfaringer og modeller fra markedsrelaterede virksomheder kan overføres.

Der er ingen entydige svar. Ingen virksomme koncepter kan kopieres fra den ene sektor til den anden. Hvis ligheder overbetones, er der risiko for, at modellerne fra erhvervslivet forskelsløst overføres til offentlige områder. Det kan sætte lederens loyalitet på prøve.

Men "For ledere inden for velfærdssektoren med stærke loyaliteter til forskellige brugergrupper og personale er det fristende at blive ved med at kæmpe".

Den køber jeg!

Spændende og meget tankevækkende bog. Læs selv.