Anmeldelse Sundhed
0   418

Den tunge ende

Den tunge ende

Fakta


Titel
Den tunge ende

Pris
250 kroner

Sider
192 sider

Type
Bog

Forlag
Dagens Medicin Bøger

"Den tunge ende" er en debatbog, hvis formål er at sætte fokus på problemerne ved ulighed i sundhed. Det er forfattere med forskellig baggrund, der bidrager med viden og holdninger til de forskellige kapitler. Både de politiske højre- og venstrefløjsholdninger er repræsenteret. De fleste afsnit indeholder både sidste nye viden og forfatternes bud på, hvor der kan sættes ind, og hvad der kan gøres bedre.

Artiklen fortsætter under banneret

Flere af bogens kapitler gør op med sundhedslovens "fri og lige adgang til sundhedsvæsenet", eller som det lyder nu: "let og lige adgang til sundhedsvæsenet". Bogen belyser mange forskellige slags uligheder og uretfærdigheder: ulighed i behandling, dårlige odds fra begyndelsen, sundhedsfremme i arbejdslivet, markedsgørelse af sundhedsvæsenet, og at lighed begrænser - eller gør det?

De fleste forfattere er enige om, at der mangler dokumentation for, hvad der virker i forhold til at komme den sociale ulighed i sundhed til livs. Indtil der bliver bevilget flere midler til undersøgelserne, kan bogen bruges som øjenåbner og debatgrundlag i kommunerne, inden de beslutter, hvilke sundhedsfremmende projekter der skal udføres for at nedbringe den sociale ulighed i sundhed.

Da der er mange oplysninger i bogen, og da forfatterne ikke er enige, sidder man som læser tilbage med rigtig mange spørgsmål og lyst til at debattere. "Den tunge ende" er en fagligt interessant debatbog om et højaktuelt emne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ