AvisNET www.aiu.dk

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formålet med AvisNET er at lære eleverne om det journalistiske håndværk. De lærer at researche og skaffe sig baggrundsviden, de får at vide, hvordan en historie bygges op, og de lærer at kende forskel på de journalistiske genrer med mere.

Opgaverne giver forslag til forskellige journalistiske aktiviteter, der stilles relevant baggrundsmateriale til rådighed, og der gives hjælp til både research, skrivning og layout. Bestiller man et password hos Avisen i Undervisningen, kan man få adgang til Ritzaus dagsaktuelle nyhedstelegrammer og til Nordfotos billeder. Det koster ingenting, men man skal opgive skolens domænenavn. Der er desuden links til alle danske dagblade på Nettet, hvor man også kan hente de nyeste informationer om krigens gang. Det kan være en god øvelse at vurdere de forskellige avisers dækning af den samme begivenhed.

Powered by Labrador CMS