Blog
0   581

Bundsgaard: Det kan man bruge ICILS 2013 til på lærerværelset

Abonner på nyt om Læremiddel.dk i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Resultaterne fra ICILS 2013 er offentliggjort og bliver debatteret vidt og bredt i aviser, på nettet og i fag-fora. Men hvad kan man umiddelbart bruge ICILS 2013-resultaterne til på lærerværelset? Vi bad Jeppe Bundsgaard komme med tre bud:

For det første

synes jeg, at lærerne skal bruge resultaterne til at klappe sig selv og hinanden på skuldrene og sige, at det er rigtig godt, at vores lærere er så positive overfor it og har fokus på at anvende det så meget i undervisningen, som de gør. Det har tydeligt ført til, at de danske elever klarer sig rigtig godt i denne her undersøgelse.

For det andet

kan man begynde at tænke over, at it bruges til så forholdsvis traditionelle aktiviteter: Læreren fremlægger, og eleverne løser så opgaver og arbejder individuelt med stoffet. Det er interessant. Og man kunne måske prøve at overveje, hvordan vi kan anvende it mere undersøgende,  producerende og kommunikerende.

Artiklen fortsætter under banneret

For det tredje

kan man overveje, hvorfor danske lærere samarbejder så lidt i forhold til deres kolleger i andre lande, når det handler om om it-integration og arbejdet med Fælles Mål i relation til it. For det er jo noget, der kan foregå i de organiseringer og teams, der allerede findes.

Man kan også begynde at systematisere sine samtaler om it-didaktik og samarbejde om egentlige projekter, hvor man aftaler at ”nu prøver vi at gøre sådan her” og så følger op, iagttager hinandens undervisning og diskuterer. Når man indgår i udviklingsarbejde eller taler om sin egen og hinandens undervisning, har man mulighed for at udvikle sin praksis i en god retning.”

Du kan læse bogen med alle ICILS 2013 resultaterne gratis her

Eller

Undervisningsministeriets opsummering af resultaterne her (12 sider)

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.702 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
294 andre er allerede tilmeldt