Blog
2   797

Ud med læreren

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nu skal de skriftlige afgangsprøver alene rettes af en censor. Og elevens lærer skal ikke længere deltage i bedømmelsen. Dette er endnu et bidrag til taldyrkelse og afhumanisering af skolen.

Når man som skoleleder sidder med faglæreren og karakterlisterne er det et særligt øjeblik, hvor mange elementer af lærerarbejdet er i spil: Svarer min faglige vurdering af mine elevers niveau til den censors, som har andre referencer? Er jeg god nok? Hvordan kan censor ligge så meget højere/lavere i netop den ene besvarelse? Måske kan både censor og jeg vægte anderledes ved denne besvarelse? 

Uoverensstemmelse af en vis størrelse giver anledning til en kollegial samtale mellem lærer og censor, og med et karakterkompromis efter en faglig drøftelse. I de senere par årtier har det for mange lærere været den eneste eksterne, faglige sparring, de har fået i den efteruddannelsesfattige skole.

Endelig betyder lærerens medvirken ved vurderingen, at det en sidste gang er muligt at give den enkelte elev en personlig, faglig evaluering - og ikke bare et tal.

Automatpiloterne i ministeriet har endnu engang affyret en beslutning, der viser, at det ikke længere handler om samspil mellem mennesker, men om tal.

Artiklen fortsætter under banneret

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.099 andre er allerede tilmeldt