Innovation
1   665

Innovative unger imponerer erhvervslivet

3600 folkeskoleelever har dystet om at vinde Edison-projektet, en opfinderkonkurrence for 6. og 7. klasse. Eleverne har kvalificeret sig gennem regionale finaler, og til sidst blev vinderne fundet til Danish Entrepreneurship Award 2014, hvor landsfinalen blev afholdt.

Entreprenørskab og innovation er med reformen blevet en del af folkeskolen, og til Danish Entrepreneurship Award kunne man se, hvor store talenterne er ude på skolerne. Under overskriften 'Vi skaber energi' skulle deltagerne komme op med ideer til, hvordan energi kan forbedre livskvaliteten.

Det lykkedes fem (måske) fremtidige iværksættere fra Jyllinge Skole ved Roskilde at imponere dommerpanelet - der alle er fra erhvervslivet samt prinsesse Marie - så meget, at de kunne tage hjem med en førsteplads i rygsækken og en check på 10.000 kroner. Gruppen har kaldt sig The Little Shopper, og ikke uden grund. Deres opfindelse er nemlig en indkøbsvogn med touchskærm til at se tilbudsaviser og sin indkøbsliste.

"Det har været sjovt at være med i dag og at skulle forklare sin idé for dommerne. Vi har fået rigtig god feedback fra dommerne, og de sagde, at det var en god idé. Vi var bare glade for at være med, og nu fik vi førstepladsen - det havde vi ikke regnet med!" siger de fem glade elever bag The Little Shopper.

Andenpladsen gik til gruppen Muh-tanterne, hvor fire elever fra Fuglsanggårdsskolen i Virum havde videreudviklet en genbrugsbutik. Seks elever bag teamet Blue Power fra Bredsten-Gadbjerg Skole løb med tredjepladsen for deres batteri, der kører på vand og kobbersulfat.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.649 andre er allerede tilmeldt