Debat

Skolepsykologer og Overenskomst 99

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Anni Herfort Andersen

Tak for dit undvigende, intetsigende svar iFolkeskolennummer 13.

Det er måske ved at gå op for dig, at det er usagligt, at ikke alle psykologer, med autorisation, på PPR-kontorerne (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) kontorerne får det samme tillæg.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg kan oplyse, at PPR-psykologer, der er medlem af Dansk Psykolog Forening - og ikke samtidig er medlem af DLF - nu får autorisationstillæg på 23.400 kroner (1984-niveau) og ikke kun 22.200 kroner (1984-niveau).

Dit spørgsmål om: '. . . en lønfremgang på 27.642 kroner årligt . . . vel heller ikke er så ringe endda?' - får det til at se ud, som om denne stigning gælder fra 1. april 99. Dette er ikke tilfældet, da stigningen gælder hele overenskomstperioden! Det virker totalt tåbeligt, at PPR-psykologer - medlemmer af DLF - får et autorisationstillæg, hvis blot man ikke er på slutløn. I øvrigt er det et spørgsmål, om afstemningen vedrørende Overenskomst 99 i det hele taget er gyldig?

Nogle skolepsykologer kan have afgivet deres stemme på det grundlag, DLF først udsendte, og ville måske have stemt anderledes med kendskab til de faktiske forhold.

Konklusionen må være, at det kommende afstemningsresultat intet er værd, men ugyldigt.

Jan Borghus Nielsen

tillidsrepræsentant, PPR, Lemvig Kommune

Svar

PPR-psykologer aflønnet efter overenskomst med Dansk Psykolog Forening skal af deres autorisationstillæg selv betale egetbidrag til pensionen, så forskellen er ikke så stor - faktisk kun 90 kroner.

Det er sådan, at hvis aftalen bliver gennemført uændret på dette område, vil skolepsykologer på slutløn efter den sidste lønregulering i overenskomstperioden have en årlig løn, der er 27.642 kroner højere end den årlige løn før 1. april 1999. Skolepsykologer på slutløn får også et autorisationstillæg, hvis betingelserne for dette er opfyldt. Tillægget lægges oven på grundlønnen på løntrin 42. Da den nuværende slutløn er højere, ydes der til den nuværende løn på løntrin 47 plus 6.000 et overgangstillæg på 6.775 kroner.

Resultatet af drøftelserne med arbejdsgiverne fremgik af det nummer afFolkeskolen, som indeholdt stemmesedlen, så alle var orienteret, da de stemte.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF