Anmeldelse

Rejsen til Jerusalem

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med ord og billeder fortæller Peter Madsen påskens historie - fortællingen om Jesu virke, død og opstandelse. Teo og hans niece Signe er sammen rejst til Jerusalem, og med det udgangspunkt oplever Signe centrale steder for Jesu virke, for eksempel Genesaret Sø, Jerusalems gamle bymur, Oliebjerget og Gravhaven. Alle steder fortæller Teo, suppleret af mennesker, de møder, om Jesu virke. Signes undren og kommentarer er god anledning til Teos både kloge og klare fortælling om påskens baggrund og hændelser og om en mulig forståelse for også mennesker i dag.

Fakta:

Titel: Rejsen til Jerusalem

Forfatter: Peter Madsen, Birgitte Bækgaard

Illustrator: Peter Madsen

Type: Bog

Forlag: Bibelselskabets Forlag

Det er en meget flot fortælling, Peter Madsen har skabt. Ikke blot forklares påskens hændelser, men dens anliggende formidles videre til fortsat undren og udfordring.

I tilknytning til Peter Madsens bog har Birgitte Bækgaard udarbejdet en undervisningsvejledning med en mængde forslag til, hvordan der kan arbejdes med bogen i undervisningen. Ideerne er henvendt til mellemtrinnet, og der lægges op til, at eleverne lærer om både kristendom, jødedom og islam, og at det fortrinsvis sker i samtale, således at eleverne derved udfordres til refleksion. Undervisningsvejledningen er meget grundig og indeholder til samtlige 15 kapitler både faktaoplysninger, ideer til samtaler, kopiark med videre.

Samlet er der tale om en meget fornem udgivelse, som varmt kan anbefales.