Blog
19   661

Effekt, genkendelse og genkaldelse

Abonner på nyt om Drengeakademiet i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Intet er lært, hvis det ikke kan huskes. Men der er stor forskel på genkendelse og genkaldelse. Genkendelse vil sige at man kan huske når man får hjælp. En elev, som får massiv lærerstøtte – DrengeAkademiet – vil gradvist få flyttet implicitte forkundskaber til genkaldelse, hvor de selv kan mobilisere den viden, som de havde implicit i forvejen.

Det er alene nogle skarpt udvalgte fagelementer i to fag, som hele DA handler om. Det siger sig selv, at en stor mængde undervisning og vejledning samlet om stærkt afgrænsede fagelementer kan få en påfaldende stor effekt.

En effekt som ville være utænkelig hvis hele bredden i læringsmålene for matematik og dansk på 8. klasse niveau skulle have været tilgodeset.

Artiklen fortsætter under banneret

For slet ikke at nævne den øvrige fagrække.

Drengene må i sagens natur være startet betydeligt under 8. klasses niveau.

Hvis fx en dreng ligger på et 3. klasses niveau betyder det, at han i 8. klasse i fem år har hørt om de selv samme fagelementer igen og igen. Der kan med andre ord være opsamlet megen implicit viden om de udvalgte fagelementer.

Drengene er næppe løftet fra 6. klasse til 8. klasses niveau, men mere sandsynligt fra fx 3. klasse til 5. klasses niveau. Det er vist ikke klart i programmerne.

Og fremgår det hvor drengene afsluttende er placeret i forhold til målet for 8. klasse ?.

Undervisningen på DrengeAkademiet bygger oven på sådanne forkundskaber, som måske ikke kan mobiliseres af eleven uden hjælp, men som ikke desto mindre gør det langt hurtige at genkende den rigtige faglighed. Derfor kan DrengeAkademiet på det snævert udvalgte område (tilsyneladende) løfte drengens niveau ved at kombinere drengenes implicitte forkundskaber fra en årrækkes folkeskole med indholdet af de to ugers lejrundervisning.                                                                                          


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.256 andre er allerede tilmeldt