Blog
0   737

Hvad kan eleverne med it – og hvad tror vi, at de kan?

Abonner på nyt om Læremiddel.dk i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den 20. november offentliggøres resultaterne fra det internationale ICILS 2013-projekt, der har undersøgt, hvad skolelever reelt kan med it

ICILS 2013 er den første internationale undersøgelse af elevers kompetencer i at anvende computere til at undersøge, skabe og kommunikere med henblik på at deltage kvalificeret hjemme, i skolen, på arbejdspladsen og i samfundet (ICILS = International Computer and Information Literacy Study).Computer- og informationskompetence (CIK) omfatter både de praktisk-tekniske færdigheder og de kognitive evner til at nå de kommunikative mål.

I Danmark blev ICILS 2013 gennemført af Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet. Godt 110 danske skoler med ca. 1800 elever på 8. klassetrin deltog.

Reelle målinger frem for utopiske forestillinger

Thomas Illum Hansen, videncenterleder Læremiddel.dk, ser ICILS-projektet som meget vigtigt, bl.a. fordi det får sat fokus på informations- og computerkompetencer, som noget ikke alle har, og som noget man kan udvikle.”ICILS kommer med reelle målinger i stedet for utopiske forestillinger om, hvad børn og unge er indfødt til. De laver f.eks. kompetencetests med virkelighedsnære narrative settings, hvor elever skal vise, hvad de kan med computeren i simulerede autentiske situationer. Det kan være at lave en motionsdag på skolen og løse opgaver med forskellige it-værktøjer. På den måde bliver de rent faktisk testet i stedet for, at vi bare spørger dem om, hvad de selv synes, de er gode til.”

Artiklen fortsætter under banneret

Konference med resultater og smugkig på forskeres arbejde

Resultaterne fra ICILS 2013 offentliggøres i alle deltagerlande 20. november.I Danmark præsenteres resultaterne ved ICILS-konferencen på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) i København.Konferencen indledes med præsentation af resultaterne og pressekonference med deltagelse af den danske leder af undersøgelsen, lektor Jeppe Bundsgaard, samt undervisningsminister Christine Antorini (S).

Herefter præsenterer en række it-didaktiske forskere deres arbejde med at kvalificere brugen af it i undervisningen. Har man ikke mulighed for at deltage på dagen, kan man se alle oplæg på video på konferencesiden bagefter. Derudover udgives bogen ’Digitale kompetencer' med resultater og perspektiver fra ICILS-undersøgelsen på Aarhus Universitetsforlag. Deltagere på konferencen får bogen gratis med.

Det er stadig muligt at få plads på konferencen - læs mere her


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
782 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt