Blog
0   556

Det´sørme – det´sandt- november

Abonner på nyt om Matematiklærerforeningen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

November måned er i år en måned, hvor der er meget matematik på banen.

Den nordiske matematikkonkurrence for 8.klasser er sat i gang og der er tilmeldt 426 klasser. Personligt synes jeg der burde være endnu flere. Det er et rigtig godt projekt, opgaverne er lavet, strukturen er lavet, osv. Det er ren foræring til jeres forberedelse ude på skolerne.

I lørdags var der FIRST LEGO League i 45 byer i Skandinavien, heraf 9 danske.  Jeg deltog i Aarhus, hvor 525 børn og mindst lige så mange forældre deltog i eller overværede FIRST LEGO League for de 10- 16 årige, Junior FIRST LEGO League for de 6-9 årige eller MINI League for de 5- 6 årige.

Interessant at høre mange forældre sige, at det var en udfordrende måde at lære matematik på.

I dag var der et heldagsmøde for matematikvejledere i region Midtjylland. Det hænger sammen med at der er oprettet et nationalt netværk for matematikvejledere. Organisatorisk er netværket opdelt i 6 regioner, hvor der skal foregå en række aktiviteter. Mødet i dag var en af dem.

Artiklen fortsætter under banneret

Rasmus Ulsøe, læringskonsulent i undervisningsministeriet, præsenterede de forenklede fælles mål. Efterfølgende drøftede de 140 deltagere oplægget i grupper.

Eftermiddagen bød på korte oplæg fra tre af deltagerne om deres arbejde som vejledere. Igen gruppearbejde ud fra de tre oplæg.

Det var overraskende at der deltog 140 vejledere i de her tider, hvor skolerne er presset på tid og hvor det lyder, at det er svært at få lov til at tage af sted til sådan et arrangement.

I morgen er det Matematikkens Dag, i år om historisk matematik. Forlaget MATEMATIK har udarbejdet et materiale. Det har jeg tidligere omtalt. Der er rigtig mange skoler der deltager. Hvad med din skole?

Den 25.november er der i Odense Congress Center en konference om CAS-værktøjer i undervisningen. Hvilken betydning får de for undervisningen i matematik i den daglige undervisning og til prøverne?

Kloge folk fra ind- og udland giver hvert deres bud på IT og matematikundervisning. 

Man kan downloade programmet nederst på denne side og tilmelde sig på www.dkmat.dk

Det´ sørme- det´ sandt - det er snart december, så nu skal I have fundet ideerne frem til julematematikken.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.317 andre er allerede tilmeldt