Debat

Penge til udvikling af it-kreative UV-materialer kan være på vej!

Hvordan lærer man børn at programmere? Ligenu foregår der en masse udvikling på den it-kreative og produktive front i de mange Coding Pirates-afdelinger rundt omkring i landet. Meget er lige til at overføre til folkeskolen!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan underviser man i programmering? Hvilke værktøjer er anvendelige til de syv-årige? Hvad kan en lærer uden kodeforkundskaber? 

Alle disse spørgsmål blev vendt ved SAMDATA-konferencen "Den Digitale Kant" i forrige uge under titlen "program or be programmed" og Netværksfestivallen hos Microsoft i Hellerup blev afholdt en fokusgruppe med temaet "Hvordan kan vi få it-kreativitet ind i folkeskolen?". Branchen er ikke i tvivl om at vi kommer til at mangle MANGE med it-produktive kundskaber i fremtiden. 

Ligenu sker der kun ting og sager på ildsjæleniveau selvom der i "Forenklede Fælles Mål" nu er kommet programmering ind i matematik og som paraply-tema. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Som medstifter og formand i Coding Pirates har min vision altid været at bringe disse kompetencer ind i folkeskolen. Vi arbejder målrettet mod at udvikle materialer der gør dette muligt for den enkelte lærer. 

Men hvem skal løfte opgaven og hvor kommer de før omtalte penge fra? Det er ikke offentlige midler kan jeg allerede afsløre. 

Først og fremmest støtter hele it branchen op på hver deres måde. Særligt Microsoft lægger meget energi i dette felt. 

Dernæst forsøger vi selv at finde pengene. Ligenu er Coding Pirates 30 stemmer fra finalen i "Reach for Change" (Viasat og TV3's social entreprenørskabskonkurrence for at finde "Årets Game Changer") og en halv million kroner. Du kan også stemme her (LINK)

Flere tiltag projekter til at få programmering ind i folkeskolen er undervejs men dem kan jeg ikke løfte sløret for men de annonceres meget snart. 

Mon ikke vi om 20 år klapper hinanden på skulderen og takker for at vi i 2014 satte ind og gjorde it-kreativitet til noget man underviste i i folkeskolen?