Debat
0   425

Penge til udvikling af it-kreative UV-materialer kan være på vej!

Hvordan lærer man børn at programmere? Ligenu foregår der en masse udvikling på den it-kreative og produktive front i de mange Coding Pirates-afdelinger rundt omkring i landet. Meget er lige til at overføre til folkeskolen!

Hvordan underviser man i programmering? Hvilke værktøjer er anvendelige til de syv-årige? Hvad kan en lærer uden kodeforkundskaber? 

Alle disse spørgsmål blev vendt ved SAMDATA-konferencen "Den Digitale Kant" i forrige uge under titlen "program or be programmed" og Netværksfestivallen hos Microsoft i Hellerup blev afholdt en fokusgruppe med temaet "Hvordan kan vi få it-kreativitet ind i folkeskolen?". Branchen er ikke i tvivl om at vi kommer til at mangle MANGE med it-produktive kundskaber i fremtiden. 

Ligenu sker der kun ting og sager på ildsjæleniveau selvom der i "Forenklede Fælles Mål" nu er kommet programmering ind i matematik og som paraply-tema. 

Som medstifter og formand i Coding Pirates har min vision altid været at bringe disse kompetencer ind i folkeskolen. Vi arbejder målrettet mod at udvikle materialer der gør dette muligt for den enkelte lærer. 

Artiklen fortsætter under banneret

Men hvem skal løfte opgaven og hvor kommer de før omtalte penge fra? Det er ikke offentlige midler kan jeg allerede afsløre. 

Først og fremmest støtter hele it branchen op på hver deres måde. Særligt Microsoft lægger meget energi i dette felt. 

Dernæst forsøger vi selv at finde pengene. Ligenu er Coding Pirates 30 stemmer fra finalen i "Reach for Change" (Viasat og TV3's social entreprenørskabskonkurrence for at finde "Årets Game Changer") og en halv million kroner. Du kan også stemme her (LINK)

Flere tiltag projekter til at få programmering ind i folkeskolen er undervejs men dem kan jeg ikke løfte sløret for men de annonceres meget snart. 

Mon ikke vi om 20 år klapper hinanden på skulderen og takker for at vi i 2014 satte ind og gjorde it-kreativitet til noget man underviste i i folkeskolen?

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.072 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.296 andre er allerede tilmeldt