Blog
3   787

Læderarbejde - Ipadcover

Abonner på nyt om Håndværk og design - fra værkstedet i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”Tasker og Flasker” var overskriften på læderkurset forrige weekend arrangeret af Sløjdlærerforeningen København. Hvorfor kommer mit indlæg så først nu? Designvanskeligheder! Men nu har jeg endelig fundet en løsning, så jeg kunne blive færdig med mit projekt.

Oplægget til kurset var som sagt flasker og tasker. Medbragt havde instruktøren, Lindy Wilhardt, et eksempel på en vandformet drikkedunk og et sleeve til Ipad. Jeg har for nylig købt Ipad, og da den skal med en tur til Mexico, skal den have et cover. De covers, der ellers blev lavet på kurset, var rigtig flotte. Jeg har vedhæftet et billede af et af dem, lavet af Michael Lerche-Thomsen. Men jeg ville gerne lave et cover, som bliver på – altså ikke et sleeve, som den hives ud af, når den er i brug.

Jeg har købt et enkelt plastcover, "hard plastic cover", over nettet – ligesom dem, man bruger til Iphone. Dette cover har jeg brugt som udgangspunkt for mit lædercover. Læderet kommer fra en gammel kasseret taske.  Jeg var ikke på nogen måde sikker på fremgangsmåde - eller resultat, men når jeg ikke skal betale dyrt for nyt læder, har jeg mere mod på bare at prøve mig frem.

Artiklen fortsætter under banneret

Fremgangsmåde:

Først tegner jeg plastcoveret over på læderet med alle huller indtegnet og lidt ekstra til kanterne.

Herefter markeres på bagsiden hvor flappen skal sys fast. Jeg brugte flappen fra den gamle taske, og syede den på, så bukket fra den gamle passede med den nye. Jeg klipper først det overskydende læder af til sidst, så der er noget at tilpasse af. Det er svært at få det til at passe præcist, før det er limet.

Flap og bund sættes sammen med klemmer og der prikkes syhuller med en syl og et stykke kork under. Jeg har bare prikket hullerne på øjemål, men det korrekte er at markere hulafstanden med et hjul først. Nu sys flappen fast til bunden.

Plastcoveret slibes helt mat for at limen binder. Coveret limes nu fast til læderbunden med kontaktlim. Følg anvisningen på limen. (Det er vigtigt ikke at sætte stykkerne sammen før limen er næsten tør, ellers binder den ikke).

Hjørnerne klippes af på skrå og kanterne limes fast.

Huller og kanter skæres til med en skarp kniv. Jeg købte en kniv til barberblade, da jeg var på et pelskursus engang. Den er effektiv, ultraskarp og god til at komme ind i små huller og hjørner.

Flappen klippes til, så den er et par millimeter større end bunden hele vejen rundt.

Det var så her, jeg gik i stå. For hvordan skulle lukningen være? Jeg læste på nettet, at man selv kan sætte magneter i coveret, så det lukker til. For at beskytte skærmen, syede jeg et tyndt stykke læder på inderkanten af flappen, hvorunder det så var tanken, at magneterne skulle limes fast. Men det fungerer ikke.

Jeg vil ikke have knapper eller lignende. På forsiden er jeg bange for, det vil skade skærmen. På bagsiden vil det forhindre Ipad’en i at ligge fladt på bordet.

Jeg er endt med at lime en bred elastik fast på indersiden af flappen, som kan trækkes omkring Ipad’en, når den er lukket.

Til sidst er coveret smurt ind i et rigeligt lag brun skosværte og pudset.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.333 andre er allerede tilmeldt